Reklama

Citrusinio biskvito torto receptas – Citrus Sponge Cake: Gaivus ir lengvas desertas

Citrusinė biskvito tortas – Citrus Sponge Cake: Gaivus ir lengvas desertas

Citrusinė biskvito tortas – Citrus Sponge Cake: Gaivus ir lengvas desertas


Įvertinimas: 0
(0)

Citrusinė biskvito tortas yra puikus pasirinkimas šiltam sezonui, kai norisi lengvo, gaivaus ir aromatingo deserto. Šis tortas pasižymi citrusinių vaisių – citrinų, apelsinų ar laimų – skoniu, kuris suteikia pyragui gaivumo ir lengvumo. Jis puikiai tinka tiek šventiniams vakarams, tiek kasdieniam pasilepinimui su kava ar arbata.


Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 150 g
Cukrus 100 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Citrinos žievelė 1 vnt.
Apelsino žievelė 1 vnt.
Citrinos sultys 2 valg. šaukštai
Pienas 50 ml
Druska 1 žiupsnelis

 

Citrusinio biskvito torto receptas – Citrus Sponge Cake: Gaivus ir lengvas desertas
Citrusinio biskvito torto receptas – Citrus Sponge Cake: Gaivus ir lengvas desertas

Gaminimo trukmė

Paruošimas: 20 minučių
Kepimas: 30 minučių
Bendra trukmė: apie 50 minučių


Citrusinė biskvito tortas – Citrus Sponge Cake: Gaivus ir lengvas desertas
Citrusinė biskvito tortas – Citrus Sponge Cake: Gaivus ir lengvas desertas

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite tešlą
    • Kiaušinius su cukrumi išplakite iki purios ir baltymingos masės, kol ji taps šviesi ir padidės tūriu.
    • Į masę atsargiai įmaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos ir apelsino žieveles.
    • Pamažu pilkite pieną ir citrinos sultis, kol masė taps švelni ir homogeniška.
  2. Kepimo forma ir kepimas
    • Kepimo formą (apie 20 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite sviestu.
    • Supilkite tešlą į formą ir tolygiai ją paskirstykite.
    • Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, apie 30 minučių. Jei pyragas pradeda rudėti per greitai, sumažinkite temperatūrą.
  3. Patikrinkite iškepimą
    • Norėdami patikrinti, ar tortas iškepęs, į jo vidurį įkiškite medinį pagaliuką. Jei jis išlieka sausas, tortas yra paruoštas.
  4. Atvėsinkite ir papuoškite
    • Ištraukę iš orkaitės, leiskite tortui atvėsti.
    • Galite papuošti tortą su cukraus pudra, šviežiomis uogomis, plakta grietinėle ar šokolado glaistu.

Patarimai, kaip patobulinti tortą

  • Jei norite, į tešlą galite įdėti šiek tiek vanilės ekstrakto, kad skonis būtų dar sodresnis.
  • Tortą galima pertepti lengvu grietinės ar varškės kremu, kad jis būtų dar drėgnesnis ir švelnesnis.
  • Papuoškite tortą šviežiomis citrusinėmis uogomis, kaip apelsinais ar citrinomis, ir mėtų lapeliais.

Torto apibendrinimas

Citrusinė biskvito tortas – tai lengvas ir gaivus desertas, idealiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam pasilepinimui. Jo citrusinių vaisių aromatai ir subtilus skonis daro jį nuostabiu pasirinkimu visiems, kurie mėgsta švelnius, tačiau ryškius desertus.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 6498 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą