Reklama

Dilgėlių sriubos receptas – Ne tik sveika, bet ir skanu!

Dilgelių sriubos receptas - Ne tik sveika, bet ir skanu!

Dilgelių sriubos receptas - Ne tik sveika, bet ir skanu!


Įvertinimas: 0
(0)

Dilgėlės – tikras pavasario lobis, dažnai pamirštamas mūsų virtuvėse. O visai be reikalo! Iš jų galima pagaminti ne tik arbatą ar glotnučius, bet ir itin gardžią sriubą. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip pasigaminti dilgėlių sriubą, kuri bus ne tik sveika, bet ir gardi visai šeimai.


Kodėl verta išbandyti dilgėlių sriubą?

Dilgėlių sriuba – tai natūrali energijos bomba. Joje gausu geležies, vitaminų ir antioksidantų, kurie padeda stiprinti imunitetą, gerina kraujo sudėtį ir suteikia žvalumo.

Pagrindiniai privalumai:

  • Švelniai valo organizmą

  • Puikiai tinka po žiemos vitaminų stokai papildyti

  • Greitai pagaminama

  • Tinka ir vegetarams


Ką reikės turėti?

📝 Ingredientai (4 porcijoms)

Produktas Kiekis
Šviežios dilgėlės ~2 saujos
Bulvės 3 vidutinės
Morka 1 vnt
Svogūnas 1 vnt
Česnako skiltelė 1–2 vnt
Alyvuogių aliejus 2 šaukštai
Vanduo arba daržovių sultinys ~1 l
Druska, pipirai Pagal skonį
Grietinė arba jogurtas Patiekimui

Kaip gaminti – žingsnis po žingsnio

🥣 Paruošimo eiga:

  1. Pasiruoškite dilgėles
    Su pirštinėmis nuskinkite jaunas viršūnėles, nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu 1 minutę. Nusausinkite ir susmulkinkite.

  2. Kepkite daržoves
    Puode su trupučiu aliejaus apkepkite smulkintą svogūną ir česnaką. Po kelių minučių sudėkite pjaustytą morką ir bulves.

  3. Užpilkite vandeniu arba sultiniu
    Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite ~10–15 min., kol bulvės suminkštės.

  4. Sudėkite dilgėles
    Kai bulvės jau beveik minkštos, įdėkite paruoštas dilgėles. Virkite dar ~5 min.

  5. Pagardinkite
    Pagal skonį įberkite druskos, pipirų, galite įspausti šlakelį citrinos sulčių.

  6. Patiekite
    Sriubą galite trinti trintuvu iki glotnios tekstūros arba palikti gabaliukais. Patiekite su šaukšteliu grietinės ar jogurto.


 

Dilgėlių sriubos receptas – Ne tik sveika, bet ir skanu!
Dilgėlių sriubos receptas – Ne tik sveika, bet ir skanu!


Praktiniai patarimai

✅ Nepamirškite:

  • Naudoti tik jaunas dilgėles, rinktas nuošaliose vietose

  • Nuplikyti jas – tai būtina dėl saugumo ir skonio

  • Galite į sriubą dėti ir špinatų ar lapinių kopūstų, jei norite švelnesnio skonio


Kuo dilgėlių sriuba išskirtinė?

Savybė Kodėl tai svarbu
Natūralus geležies šaltinis Tinka žmonėms su mažakraujyste
Mažai kalorijų Puikus pasirinkimas vakarienei
Lengvai virškinama Nepasunkina, suteikia žvalumo
Greitai pagaminama Idealu skubantiems

Pabaigai: ką sužinojome?

Dilgėlių sriuba – tai puikus pavyzdys, kaip paprasti laukiniai augalai gali tapti gardaus ir naudingo patiekalo pagrindu. Ji ne tik maloniai sušildo vėsesnį vakarą, bet ir prisideda prie sveikos gyvensenos. Išbandykite šį receptą – galbūt dilgėlės taps dažnu svečiu jūsų virtuvėje!

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 13693 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą