Reklama

Kaimiško kisieliaus receptas – paprasta ir natūralu

Kaimiško kisieliaus receptas – paprasta ir natūralu

Kaimiško kisieliaus receptas – paprasta ir natūralu


Įvertinimas: 0
(0)

Kaimiškas kisielius – tai vienas iš tų patiekalų, kurį sunku pamiršti paragavus. Jo skonis paprastas, bet širdžiai artimas – lyg vaikystės prisiminimas kaimo troboje pas močiutę. Šiandien, kai daugelis receptų tampa sudėtingi, verta atsigręžti į tai, kas tikra ir natūralu. Kaimiško kisieliaus receptas – tai ne tik desertas, bet ir būdas sugrįžti prie lietuviškų šaknų.


Kuo ypatingas kaimiškas kisielius?

  • Gaminamas iš natūralių, paprastų ingredientų

  • Be dažiklių, kvapiųjų medžiagų ar krūvos cukraus

  • Turi natūralų vaisių skonį ir subtilią želės tekstūrą

  • Lengvai virškinamas, tinkamas ir vaikams, ir vyresniems žmonėms

Šis kisielius dažniausiai gaminamas iš džiovintų vaisių, uogų arba net obuolių – tai, ką žmonės rasdavo savo rūsyje ar sode.


Kaimiško kisieliaus ingredientai

Ingredientas Kiekis
Džiovinti obuoliai 100 g
Džiovintos kriaušės 50 g
Džiovintos slyvos 50 g
Vanduo 1 litras
Cukrus 3–4 šaukštai (pagal skonį)
Bulvių krakmolas 2 šaukštai
Cinamonas (nebūtina) žiupsnelis

Gaminimo eiga

  1. Nuplaukite vaisius. Užpilkite šiltu vandeniu ir pamirkykite 10–15 minučių.

  2. Virkite vaisius. Supilkite 1 litrą vandens į puodą, sudėkite vaisius, užvirinkite, virkite ant mažos ugnies 15–20 min.

  3. Pagardinkite. Įdėkite cukrų, galite pridėti cinamono – suteiks šilto aromato.

  4. Paruoškite krakmolo mišinį. Krakmolą sumaišykite su 100 ml šalto vandens.

  5. Supilkite krakmolą į verdantį vaisių nuovirą. Lėtai pilkite ir nuolat maišykite, kol tirštėja.

  6. Trumpai pakaitinkite. Kai tik sutirštėja – išjunkite ir palikite atvėsti.


 

Kaimiško kisieliaus receptas – paprasta ir natūralu
Kaimiško kisieliaus receptas – paprasta ir natūralu


Naudingi patarimai

  • Jei mėgstate tirštesnį kisielių, įdėkite šiek tiek daugiau krakmolo.

  • Vaisius galima smulkiai supjaustyti – tuomet kisielius bus tolygus, be didelių gabalų.

  • Norite be cukraus? Naudokite natūralų saldiklį ar tiesiog saldesnius džiovintus vaisius.


Dažniausios klaidos

  • Naudojamas karštas vanduo krakmolui. Visada naudokite šaltą – kitaip gausite gumuliukus.

  • Vaisiai verdami per ilgai. Jie turi išlikti minkšti, bet ne suirti į košę.

  • Neišmaišytas krakmolas. Supylus reikia nuolat maišyti, kad tekstūra būtų vientisa.


Kaip laikyti kaimišką kisielių?

  • Laikykite šaldytuve sandariai uždengtoje talpoje.

  • Geriausia suvartoti per 2–3 dienas.

  • Jei sustingsta – pašildykite ir šiek tiek praskieskite vandeniu.

  • Kisieliaus nešaldykite, nes tirštumas ir skonis pakinta.


Greita atmintinė

  • Kaimiškas kisielius – tradicinis desertas su džiovintais vaisiais

  • Tik keli ingredientai: vanduo, vaisiai, krakmolas ir truputis cukraus

  • Krakmolą visada pilkite į verdantį kisielių pamažu, maišydami

  • Laikykite šaldytuve, vartokite per kelias dienas

  • Paprasta, natūralu, lietuviška – tinka visai šeimai


Apibendrinimas

Kaimiškas kisielius – tai tikras lietuviškas desertas, kurio nereikia nei perdirbti, nei komplikuoti. Jo skonis išlieka aktualus ir šiandien, nes jis paremtas paprastumu ir natūralumu. Paruošę jį kartą – tikėtina, kad tai taps jūsų žiemos ar net Kūčių stalo dalimi. Pabandykite – tai skanu, šilta ir sava.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kas nutiko sovietų pasididžiavimui „Buran“? Istorija ir likimas
15 įdomių faktų apie meteoritų lietų
15 įdomių faktų apie majų civilizaciją, jų pasiekimus ir paslaptis
Ar galima auginti žuvis be leidimo? Teisiniai aspektai
Numizmatika: kas tai? ir kaip pradėti?
15 įdomių faktų apie mados istoriją, kurie nustebins
Eurovizijos pirmosios vietos prizai – Ką laimi nugalėtojai?
Įdomūs faktai apie sapnus ir jų paslaptis
Ar popiežiumi gali tapti moteris? Religijos pozicija
Neįtikėtini gamtos stebuklai, apie kuriuos tikrai nesate girdėję
Pasaulio istorijos mįslės: kas iš tikrųjų įvyko per Didįjį sprogimą?
Ar galima gauti atostoginius avansu? Paaiškiname
Įdomiausi faktai apie Proteiną, ką slepia šis produktas?
15 įdomių faktų apie pasaulio vėliavas, kurių galbūt nežinojote
15 įdomių faktų liūtus – žvėrių karaliai
15 įdomių faktų apie keliones laiku, kurios sužadins jūsų vaizduotę
10 faktų apie prakaitą, kurių tikrai nežinojai
Kaip išgauti smėlio atspalvį maišant spalvas? Atsakome
15 įdomių faktų apie aitvarų istoriją
15 įdomių faktų apie internetą, kurie jus nustebins
×
Skaityti straipsnį

Kodėl verta prisijungti?

Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 14762 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą