Reklama

Kaip pasigaminti naminę „Nutella“ be cukraus?

Kaip pasigaminti naminį „Nutella“ be cukraus?

Kaip pasigaminti naminį „Nutella“ be cukraus?


Įvertinimas: 0
(0)

Parduotuvėse esanti „Nutella“ – saldi pagunda, tačiau dažnai pilna pridėtinio cukraus, palmių aliejaus ir kitų ne pačių sveikiausių ingredientų. Laimei, gardų šokoladinį riešutų kremą galima pasigaminti namuose – be cukraus, be kaltės jausmo, o skonis bus dar geresnis! Sužinokite kaip pasigaminti naminę Nutella.


Kodėl verta gaminti namuose?

Štai kelios priežastys, kodėl verta pasigaminti savo versiją:

  • Be cukraus – tinkama vaikams, keto ar sveikos mitybos laikytojams.

  • Natūralūs ingredientai – žinote, ką valgote.

  • Reguliuojamas saldumas – galite naudoti datules, steviją, eritritolį ar visai nesaldinti.

  • Skonis – nuostabus – intensyvus riešutų ir kakavos derinys be jokio dirbtinio poskonio.


Reikalingi ingredientai

Norint pasigaminti sveikesnę „Nutella“, prireiks vos kelių paprastų produktų:

  • 200 g lazdyno riešutų (galima ir migdolų ar anakardžių)

  • 2 šaukštai neriebios kakavos miltelių

  • 2–3 šaukštai natūralaus saldiklio (eritritolio, stevijos arba datulių tyrės)

  • 1–2 šaukštai augalinio pieno (pvz., migdolų)

  • žiupsnelis druskos

  • (nebūtina) keli lašai vanilės ekstrakto


Gaminimo eiga

  1. Skrudinkite riešutus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite riešutus apie 10–12 min., kol lengvai apskrus. Tai sustiprins jų skonį.

  2. Nulupkite riešutų odeles. Įtrinkite juos tarp rankšluosčio – odelės nusilups lengvai.

  3. Sumalkite iki sviesto. Naudokite galingą trintuvą ar virtuvinį kombainą. Procesas trunka 5–10 min., kol riešutai virsta vientisu riešutų sviestu.

  4. Įdėkite kakavos, saldiklio, žiupsnelį druskos ir (jei naudojate) vanilės. Viską sumaišykite iki vientisos masės.

  5. Įpilkite šiek tiek augalinio pieno, kad pasiektumėte norimą tekstūrą – tirštesnį ar skystesnį kremą.

  6. Supilkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve iki 2 savaičių.

 

Kaip pasigaminti naminę „Nutella“ be cukraus?
Kaip pasigaminti naminę „Nutella“ be cukraus?


Palyginimas: Parduotuvinė „Nutella“ ir Naminė versija

 

Savybė Parduotuvinė „Nutella“ Naminė be cukraus
Sudėtis Cukrus, palmių aliejus, riešutai Riešutai, kakava, natūralūs saldikliai
Cukraus kiekis ~55% 0% (arba natūralūs pakaitalai)
Riebalų kokybė Daug sočiųjų riebalų Daugiausia nesočiųjų, iš riešutų
Skonis Saldus, dirbtinas poskonis Intensyvus, natūralus
Tinka vaikams/keto? Ne Taip

Patarimai, kad kremas pavyktų tobulai

  • 🥄 Kuo ilgiau malate riešutus, tuo švelnesnė tekstūra.

  • 🍫 Jei norite saldžiau, naudokite datules – jos suteikia natūralų karamelinį poskonį.

  • ❄️ Laikykite šaldytuve, bet prieš vartodami palaikykite kambario temperatūroje.

  • 🌰 Eksperimentuokite su riešutais – migdolai, anakardžiai ar net graikiniai riešutai veikia puikiai.


Panaudojimo idėjos

  • Tepti ant pilno grūdo duonos.

  • Dėti į blynus ar vaflius.

  • Sumaišyti su graikišku jogurtu.

  • Naudoti kepiniams arba energijos rutuliukams.


Pabaigai – ką sužinojome?

Naminė „Nutella“ be cukraus – tai ne tik sveikesnis, bet ir gardesnis pasirinkimas. Vos keli ingredientai ir keliolika minučių virtuvėje leidžia mėgautis kremu, kuris tinka tiek suaugusiems, tiek vaikams. Svarbiausia – jokių paslėptų cukrų, tik tikras, natūralus skonis.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 13692 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą