Reklama

Karamelinis pyragas: receptas – Caramel Cake: Saldus ir švelnus skonis

Karamelinis pyragas – Caramel Cake: Saldus ir švelnus skonis

Karamelinis pyragas – Caramel Cake: Saldus ir švelnus skonis


Įvertinimas: 0
(0)

Karamelinis pyragas – tai neprilygstamas saldumynų mėgėjams, suteikiantis tobulą saldumą su švelniu, šiek tiek deginto cukraus skoniu. Karamelė, susimaišiusi su pyrago struktūra, suteikia jam unikalų skonį, o drėgnas ir minkštas pyragas tampa tiesiog dievišku. Šis pyragas puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdieniam pasilepinimui su šeima ar draugais. Jis yra lengvas paruošti, tačiau labai skanus ir įspūdingas.


Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 200 g
Cukrus 150 g
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Druska 1 žiupsnelis
Kiaušiniai 2 vnt.
Sviestas (minkštas) 100 g
Pienas 100 ml
Grietinė 100 ml
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis

Karamelės padai:

Ingredientas Kiekis
Cukrus (karamelizavimui) 200 g
Grietinėlė (apie 35%) 100 ml
Sviestas 50 g
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis

 

Karamelinis pyragas: receptas – Caramel Cake: Saldus ir švelnus skonis
Karamelinis pyragas: receptas – Caramel Cake: Saldus ir švelnus skonis

Gaminimo trukmė

Paruošimas: 20 minutės
Kepimas: 30–35 minutės
Bendra trukmė: apie 1 valandą 10 minutės


Karamelinis pyragas – Caramel Cake: Saldus ir švelnus skonis
Karamelinis pyragas – Caramel Cake: Saldus ir švelnus skonis

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite pyragą
    • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
    • Kiaušinius suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri.
    • Į šią masę įdėkite minkštą sviestą ir pieną, gerai išmaišykite.
    • Persijokite kvietinius miltus, kepimo miltelius ir druską, tada šiuos ingredientus po truputį įmaišykite į kiaušinių masę.
    • Supilkite grietinę ir gerai išmaišykite, kad tešla būtų homogeniška.
  2. Sudėkite tešlą į formą
    • Paruoštą tešlą supilkite į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą.
    • Kepkite 180 °C temperatūroje apie 30–35 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos ir įkišus medinį pagaliuką jis išliks sausas.
    • Atvėsinkite pyragą formoje.
  3. Paruoškite karamelės padai
    • Cukrų užpilkite į keptuvę ir kaitinkite vidutinės temperatūros iki kol jis pradės tirpti ir įgaus aukso spalvą. Neužmirškite maišyti, kad nesudegtų.
    • Kai cukrus karamelizuosis, atsargiai įpilkite grietinėlę ir sviestą (būkite atsargūs, nes gali pradėti burbuliuoti). Gerai išmaišykite, kad gautumėte lygią karamelę.
    • Įmaišykite vanilę ir leiskite karamelės padai atvėsti.
  4. Pateikimas ir papuošimas
    • Atvėsusį pyragą supjaustykite į gabalus. Ant kiekvieno gabalo užpilkite šiltą karamelės padai.
    • Jei norite, galite papuošti pyragą šviežiomis uogomis arba šokolado drožlėmis.

Patarimai, kaip patobulinti pyragą

  • Jei mėgstate tvirtesnį karamelės skonį, galite karamelizuoti cukrų ilgiau, kol jis taps tamsesnis.
  • Pyragą galite papuošti ir riešutais (pvz., graikiniais riešutais arba migdolais), kurie puikiai dera su karamele.
  • Jei norite šiek tiek gilesnio skonio, į tešlą galite įdėti šiek tiek cinamono ar kitų prieskonių.

Pyrago apibendrinimas

Karamelinis pyragas – tai saldus ir švelnus desertas, kuris savo skoniu sužavės kiekvieną. Karamelės padai suteikia pyragui nepakartojamą skonį ir papildomą saldumą, o drėgnas pyragas užtikrina malonią tekstūrą. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui, ir tikrai patiks visiems karamelės mėgėjams.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 5796 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą