Kefyras ar jogurtas: kuris geriau jūsų virškinimui?

Kefyras ar jogurtas: kuris geriau jūsų virškinimui?

Kefyras ar jogurtas: kuris geriau jūsų virškinimui?


Reklama
Įvertinimas: 0
(0)

Kefyras ir jogurtas – du populiarūs fermentuoti pieno produktai, turintys daug naudingųjų bakterijų, gerinančių žarnyno veiklą. Tačiau jie skiriasi savo sudėtimi, poveikiu virškinimui ir probiotinių kultūrų kiekiu. Tad kuris iš jų yra geresnis jūsų sveikatai?


Pagrindiniai kefyro ir jogurto skirtumai

SavybėKefyras 🥛Jogurtas 🥄
Probiotikų įvairovėLabai daug (apie 30+ rūšių)Mažiau (apie 5–10 rūšių)
Laktazės fermentasTuri, padeda skaidyti laktozęNeturi, gali būti sunkiau virškinamas
Kultūrų gyvavimo laikasBakterijos gyvos ir toliau dauginasiBakterijos nustojusios daugintis
KonsistencijaSkystesnis, geriamasTirštesnis, valgomas šaukštu
RūgštingumasRūgštesnisŠvelnesnis, kreminis
Baltymų kiekisŠiek tiek mažiau nei jogurteDaugiau baltymų (ypač graikiškame jogurte)
Tinka laktozės netoleruojantiems?Taip, lengviau virškinamasKartais gali sukelti diskomfortą

1. Kefyras – galingas probiotikų šaltinis

🥛 Kefyras yra fermentuotas pieno produktas, gaminamas naudojant kefyro grūdelius, kuriuose yra gerųjų bakterijų ir mielių. Jis:

Gerina žarnyno mikroflorą, nes turi daugiau nei 30 probiotinių bakterijų rūšių.
Lengviau virškinamas, nes jo bakterijos skaido laktozę.
Stiprina imuninę sistemą, nes turi natūralių antimikrobinių savybių.
Gali padėti mažinti uždegimus žarnyne ir virškinimo sistemoje.

💡 Geriausia rinktis natūralų kefyrą be pridėtinio cukraus!


2. Jogurtas – baltymų ir kalcio šaltinis

🥄 Jogurtas gaminamas fermentuojant pieną su tam tikromis pieno rūgšties bakterijomis. Jis:

Turi daug baltymų, todėl padeda palaikyti raumenų masę.
Mažina pilvo pūtimą, jei vartojamas reguliariai.
Turtingas kalciu, kuris stiprina kaulus ir dantis.
Gali padėti virškinimui, tačiau turi mažiau bakterijų nei kefyras.

💡 Graikiškas jogurtas yra ypač naudingas dėl didelio baltymų kiekio ir tirštos konsistencijos.


Kuris geriau virškinimui?

Jei turite jautrų skrandį arba netoleruojate laktozėsKefyras yra geresnis pasirinkimas, nes jame esančios bakterijos skaido laktozę ir mažina pilvo pūtimą.

Jei norite daugiau baltymų ir kreminės konsistencijosJogurtas, ypač graikiškas, bus naudingesnis.

Jei siekiate stiprinti žarnyno mikroflorą ir imuninę sistemąKefyras turi daugiau probiotinių bakterijų ir mielių, todėl veikia efektyviau.


Išvada

🥛 Kefyras laimi kaip stipresnis probiotikų šaltinis ir lengvesnis virškinimui.
🥄 Jogurtas – puikus baltymų šaltinis, bet su mažiau aktyvių bakterijų.

Jei siekiate geresnio virškinimo ir sveikesnės žarnyno mikrofloros, rinkitės kefyrą. Jei prioritetas – baltymai ir kaulų stiprinimas, tuomet labiau tiks graikiškas jogurtas.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra

Investavimo strategijos pradedantiesiems: knygų rekomendacijos
Kaip susiformuoja cunamiai? Viskas nuo pradžių iki galo
Skaičiai nemeluoja: meilė dažniausiai žlunga dėl šios 1 priežasties
5 meilės klaidos, kurias daro net protingiausi žmonės
Ben Kingsley biografija – „Gandhi“, britų aktorius, klasika
Kiek kainuoja Formulės 1 bolidas? Kas slypi už šios sumos?
Michael Caine biografija – britų aktorius, Oskaras, „The Dark Knight“
Kodėl senovės graikų dievai buvo tokie keisti? Įdomybės
Baudos už šunų vedžiojimą be pavadėlio – ką būtina žinoti?
Actekų ritualai: ką reikėtų žinoti apie senovės tradicijas
× PASISKAITOM.LT Straipsnio paveikslėlis
Skaityti straipsnį
Prisijunk ir dalinkis savo nuomone!
Atsisiųsti
Pasiekiami ir telefone! Atsisiųsti programėlę