Reklama

Migdolinis pyragas: receptas – Almond Tart: Klasikinis ir rafinuotas desertas

Migdolinis pyragas – Almond Tart: Klasikinis ir rafinuotas desertas

Migdolinis pyragas – Almond Tart: Klasikinis ir rafinuotas desertas


Įvertinimas: 0
(0)

Migdolinis pyragas – tai elegantiškas desertas, kuriame susijungia trapus pagrindas ir turtingas migdolų įdaras. Jo subtilus riešutinis skonis ir švelni tekstūra pavers kiekvieną kąsnelį tikru malonumu. Šis pyragas puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek jaukiam vakarui prie arbatos ar kavos.


Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 200 g
Sviestas (šaltas) 100 g
Cukraus pudra 2 šaukštai
Vanduo (šaltas) 2 šaukštai
Migdolų miltai 150 g
Cukrus 100 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Grietinėlė 50 ml
Vanilinis ekstraktas 1 arbatinis šaukštelis
Druska 1 žiupsnelis
Pjaustyti migdolai 50 g (papuošimui)

 

Migdolinis pyragas: receptas – Almond Tart: Klasikinis ir rafinuotas desertas
Migdolinis pyragas: receptas – Almond Tart: Klasikinis ir rafinuotas desertas

Gaminimo trukmė

Paruošimas: 20 minučių
Kepimas: 30–35 minutės
Bendra trukmė: apie 55 minutės


Migdolinis pyragas – Almond Tart: Klasikinis ir rafinuotas desertas
Migdolinis pyragas – Almond Tart: Klasikinis ir rafinuotas desertas

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite pyrago pagrindą
    • Miltus sumaišykite su cukraus pudra ir druska.
    • Įdėkite šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą ir trinkite rankomis, kol masė taps trupinių konsistencijos.
    • Įpilkite šalto vandens ir greitai suminkykite tešlą.
    • Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.
  2. Iškočiokite ir iškepkite pagrindą
    • Atvėsusią tešlą iškočiokite ir įklokite į kepimo formą.
    • Subadykite dugną šakute, kad kepant nesusidarytų burbuliukų.
    • Pagrindą kepkite 180 °C orkaitėje 10 minučių, kol šiek tiek sutvirtės.
  3. Paruoškite migdolų įdarą
    • Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps puri.
    • Įmaišykite migdolų miltus, grietinėlę ir vanilinį ekstraktą.
    • Viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
  4. Supilkite įdarą ir užbaikite kepimą
    • Paruoštą migdolų įdarą supilkite ant iš anksto iškepto pagrindo.
    • Viršų pabarstykite pjaustytais migdolais.
    • Kepkite pyragą dar 20–25 minutes, kol paviršius taps auksinės spalvos.
    • Leiskite pyragui visiškai atvėsti prieš pjaustant.

Patarimai, kaip patobulinti pyragą

  • Jei norite dar intensyvesnio skonio, į migdolų įdarą įmaišykite keletą lašų migdolų ekstrakto.
  • Pyrago pagrindą galite praturtinti tarkuota citrinos žievele, kuri suteiks subtilios gaivumos.
  • Patiekdami pyragą, galite apibarstyti cukraus pudra arba patiekti su šviežiomis uogomis, tokiomis kaip avietės ar mėlynės.
  • Jei neturite migdolų miltų, galite juos pasigaminti patys – sumalkite nesūdytus migdolus iki smulkios konsistencijos.

Pyrago apibendrinimas

Migdolinis pyragas – tai klasikinis desertas, kuris sujungia subtilų riešutų skonį ir elegantišką išvaizdą. Jo trapus pagrindas ir minkštas įdaras sužavės net išrankiausius smaližius. Tiek paprastas paruošimas, tiek rafinuotas skonis padaro šį pyragą nepamainomu pasirinkimu šventėms ar ypatingoms progoms.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 5643 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą