Moliūgų pyragas su prieskoniais: receptas

Moliūgų pyragas su prieskoniais: receptas

Moliūgų pyragas su prieskoniais: receptas


Reklama
Įvertinimas: 0
(0)

Moliūgų pyragas su prieskoniais – tai šiltas, kvapnus desertas, kuris puikiai tinka rudens ir žiemos sezonui. Moliūgas suteikia pyragui drėgnumo ir švelnumo, o prieskoniai, tokie kaip cinamonas, imbieras ir muskatas, suteikia šiam desertui jaukų, šiltą skonį. Tai pyragas, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikesnis nei daugelis kitų desertų, nes moliūgas yra pilnas vitaminų ir mineralų. Šis pyragas puikiai tiks tiek kasdieniam malonumui, tiek šventėms.

Ingredientai:

  • 300 g moliūgo tyrės (šviežios arba konservuotos)
  • 200 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio sodos
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1/2 šaukštelio imbiero miltelių
  • 1/4 šaukštelio muskato
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 100 ml aliejaus (geriausia naudojant augalinį)
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 100 g smulkintų riešutų (nebūtina)
  • 100 g šokolado drožlių (nebūtina)

Receptas (Moliūgų pyragas su prieskoniais):

IngredientasKiekis
Moliūgo tyrė300 g
Cukrus200 g
Kiaušiniai2 vnt.
Miltai200 g
Kepimo milteliai1 šaukštelis
Soda1/2 šaukštelio
Cinamonas1 šaukštelis
Imbiero milteliai1/2 šaukštelio
Muskatas1/4 šaukštelio
Druska1/4 šaukštelio
Aliejus100 ml
Vanilės ekstraktas1 šaukštelis
Smulkinti riešutai100 g
Šokolado drožlės100 g

 

Moliūgų pyragas su prieskoniais: receptas
Moliūgų pyragas su prieskoniais: receptas


Gaminimo Trukmė:

  • Paruošimo laikas: 15 min.
  • Gaminimo laikas: 35-40 min.
  • Bendras laikas: 1 valanda

Gaminimo Eiga:

  1. Paruoškite tešlą:
    • Į didelį dubenį suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, imbierą, muskato miltelius ir druską. Gerai išmaišykite.
    • Kitame dubenyje suplakite kiaušinius, aliejų, moliūgo tyrę ir vanilės ekstraktą.
    • Skystą mišinį supilkite į sausą mišinį ir gerai išmaišykite, kol gausite vientisą tešlą.
  2. Papildykite priedais:
    • Jei norite, į tešlą įmaišykite smulkintus riešutus ir šokolado drožles – tai suteiks pyragui papildomą tekstūrą ir skonį.
  3. Kepimas:
    • Supilkite paruoštą tešlą į kepimo formą (22 cm skersmens) ir kepkite 180°C temperatūroje apie 35-40 minutes. Patikrinkite su pagaliuku, ar pyragas iškepęs – jei pagaliukas išlenda sausas, pyragas paruoštas.
  4. Papuoškite ir patiekite:
    • Atvėsusį pyragą galite papuošti cukraus pudra arba šiek tiek plakta grietinėle.

Patarimai receptui:

  • Norėdami pyragą padaryti dar švelnesnį, galite į tešlą įmaišyti šiek tiek grietinės arba jogurto.
  • Moliūgų pyragas puikiai dera su riešutais, tačiau jei jų nemėgstate, galite jų atsisakyti.
  • Papuošimui puikiai tinka ir šokolado glaistas arba paprastas glajus, kuris suteiks pyragui papildomo skonio ir elegancijos.

Apibendrinimas:

Moliūgų pyragas su prieskoniais – tai puikus rudens ir žiemos desertas, kurio kvapas ir skonis sušildys bet kurį namų kampą. Moliūgo tyrė suteikia pyragui drėgnumo, o prieskoniai sukuria jaukų ir šiltą skonį. Lengvai pagaminamas, jis taps mėgstamu jūsų šeimos desertu, kuriuo galėsite mėgautis bet kuriuo metų laiku.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra

Šokiruojantis testas: atsakyk į 5 klausimus ir sužinok, ar esi pasiruošęs meilei
Ką gaunate kaip pensininkas Lietuvoje – išsamus vadovas
15 paslapčių apie Actekų imperiją, kurių nežinojote
Kokia bauda gresia už šuns vedžiojimą be pavadėlio? Kaip to išvengti?
Delfinų terapiją – kas tai ir kokią naudą tai teikia? Paaiškiname
Prekių grąžinimas į Europos parduotuves – niuansai
Tyrimas atskleidė: kuri lytis dažniau apgaudinėja?
Įdomūs faktai apie garsiausias pasaulio katastrofas
15 įdomybių apie senovės Graikijos kasdienį gyvenimą
James Earl Jones biografija – „Darth Vader“, balsas, teatrai
× PASISKAITOM.LT Straipsnio paveikslėlis
Skaityti straipsnį
Prisijunk ir dalinkis savo nuomone!
Atsisiųsti
Pasiekiami ir telefone! Atsisiųsti programėlę