Reklama

Pyragas su apelsinų žievele: receptas – Orange Peel Cake

Pyragas su apelsinų žievele – Orange Peel Cake

Pyragas su apelsinų žievele – Orange Peel Cake


Įvertinimas: 0
(0)

Pyragas su apelsinų žievele – tai nuostabus derinys, kuris sujungia saldų pyragą su gaiviu ir aromatingu apelsinų skoniu. Apelsinų žievelė suteikia pyragui šiek tiek kartumo, kuris puikiai subalansuoja saldumą, o taip pat papildomai pagerina skonį ir aromatą. Šis pyragas tiks tiek šventėms, tiek tiesiog kaip saldus desertas su kavos ar arbatos puodeliu. Jis yra lengvai paruošiamas, tačiau labai skanus ir išskirtinis.


Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 200 g
Cukrus 150 g
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Druska 1 žiupsnelis
Kiaušiniai 2 vnt.
Sviestas (minkštas) 100 g
Pienas 100 ml
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Apelsinų žievelės (smulkintos) 2 šaukštai
Apelsinų sultys 50 ml

Papildomai (papuošimui):

Ingredientas Kiekis
Cukraus pudra 1–2 šaukštai

 

Pyragas su apelsinų žievele: receptas – Orange Peel Cake
Pyragas su apelsinų žievele: receptas – Orange Peel Cake

Gaminimo trukmė

Paruošimas: 10 minutės
Kepimas: 30–40 minutės
Bendra trukmė: apie 1 valandą


Pyragas su apelsinų žievele – Orange Peel Cake
Pyragas su apelsinų žievele – Orange Peel Cake

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite tešlą
    • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
    • Kiaušinius suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri.
    • Į šią masę įdėkite minkštą sviestą ir pieną, gerai išmaišykite.
    • Persijokite kvietinius miltus, kepimo miltelius ir druską, tada šiuos ingredientus po truputį įmaišykite į kiaušinių masę.
    • Į tešlą suberkite smulkintą apelsinų žievelę ir įpilkite apelsinų sulčių, gerai išmaišykite.
  2. Sudėkite tešlą į formą
    • Paruoštą tešlą supilkite į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą.
    • Kepkite 180 °C temperatūroje apie 30–40 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos ir įkišus medinį pagaliuką jis išliks sausas.
    • Atvėsinkite pyragą formoje.
  3. Papuoškite pyragą
    • Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra, kad jis atrodytų elegantiškai ir šventiškai.
  4. Pateikimas
    • Patiekite šį pyragą su puodeliu kavos arba arbatos. Jo gaivus ir saldus skonis taps puikiu desertu po pietų ar vakarienei.

Patarimai, kaip patobulinti pyragą

  • Norint intensyvesnio apelsinų skonio, galima į tešlą įdėti šiek tiek apelsinų ekstrakto.
  • Pyragą galima papuošti šviežiais apelsinų gabalėliais arba šokolado drožlėmis, kad jis taptų dar patrauklesnis.
  • Jei mėgstate saldų ir aromatingą pyragą, galite įmaišyti ir šiek tiek cinamono, kuris puikiai dera su apelsinų skoniu.

Pyrago apibendrinimas

Pyragas su apelsinų žievele – tai gaivus ir saldus desertas, kuris puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdieniam pasilepinimui. Apelsinų žievelė suteikia pyragui ypatingo skonio, o lengvas aromatas sukuria nuostabų įspūdį. Šis pyragas – puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta vaisinius desertus su šiek tiek išskirtinio skonio.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 5796 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą