Pyragas su avietėmis ir migdolų kremu: receptas

Pyragas su avietėmis ir migdolų kremu
Pyragai su uogomis visada suteikia gaivos pojūtį, o kai jie derinami su riešutų kremu, skonis tampa dar sodresnis ir įmantresnis. Pyragas su avietėmis ir migdolų kremu – puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek ypatingoms progoms.
Kodėl verta išbandyti šį receptą?
Avietės suteikia pyragui natūralų gaivumą ir malonų rūgštumą, kuris puikiai dera su švelniu migdolų kremu. Šis desertas yra ne tik skanus, bet ir elegantiškas, todėl tinka tiek šeimos šventėms, tiek vaišėms su draugais.
Pyrago su avietėmis ir migdolų kremu receptas
Ingredientai (2-4 žmonėms) | Kiekis |
---|---|
Kiaušiniai | 3 vnt. |
Cukrus | 120 g |
Kvietiniai miltai | 200 g |
Kepimo milteliai | 1 a. š. |
Sviestas | 100 g |
Pienas | 100 ml |
Avietės | 200 g |
Migdolų kremas | 150 g |
Vanilinis cukrus | 1 a. š. |
Druska | Žiupsnelis |
Gaminimo trukmė
Paruošimas: 15 min
Kepimas: 35–40 min
Bendra trukmė: apie 1 val.
Gaminimo eiga
- Tešlos paruošimas
Kiaušinius plakite su cukrumi, kol masė taps puri. Įplakite lydytą sviestą ir pieną. - Sausų ingredientų sumaišymas
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. - Tešlos sumaišymas
Po truputį berkite sausas sudedamąsias dalis į kiaušinių masę, maišydami iki vientisos konsistencijos. - Papildomi ingredientai
Įmaišykite migdolų kremą į tešlą, švelniai išmaišykite. Avietes sudėkite į kepimo formą, o tada supilkite tešlą. - Kepimas
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min. - Atvėsimas ir patiekimas
Pyragą atvėsinkite ir, jei norite, pabarstykite migdolų drožlėmis arba cukraus pudra.
Patarimai skanesniam pyragui
- Jei norite dar intensyvesnio riešutų skonio, į tešlą galite įberti šiek tiek maltų migdolų.
- Pyragą galima pertepti papildomu migdolų kremu, kad jis būtų dar švelnesnis.
- Patiekite su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle, kad skonis būtų dar ypatingesnis.
Apibendrinimas
Pyragas su avietėmis ir migdolų kremu yra elegantiškas, skanus ir lengvai pagaminamas desertas. Jis puikiai dera tiek prie kavos puodelio, tiek kaip pagrindinis šventinis desertas. Kvapnus, purus ir išraiškingo skonio – tikras malonumas smaližiams!