Reklama

Pyragas su avietėmis ir migdolų kremu: receptas

Pyragas su avietėmis ir migdolų kremu

Pyragas su avietėmis ir migdolų kremu


Įvertinimas: 0
(0)

Pyragai su uogomis visada suteikia gaivos pojūtį, o kai jie derinami su riešutų kremu, skonis tampa dar sodresnis ir įmantresnis. Pyragas su avietėmis ir migdolų kremu – puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek ypatingoms progoms.


Kodėl verta išbandyti šį receptą?

Avietės suteikia pyragui natūralų gaivumą ir malonų rūgštumą, kuris puikiai dera su švelniu migdolų kremu. Šis desertas yra ne tik skanus, bet ir elegantiškas, todėl tinka tiek šeimos šventėms, tiek vaišėms su draugais.


Pyrago su avietėmis ir migdolų kremu receptas

Ingredientai (2-4 žmonėms) Kiekis
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 120 g
Kvietiniai miltai 200 g
Kepimo milteliai 1 a. š.
Sviestas 100 g
Pienas 100 ml
Avietės 200 g
Migdolų kremas 150 g
Vanilinis cukrus 1 a. š.
Druska Žiupsnelis

Gaminimo trukmė

Paruošimas: 15 min
Kepimas: 35–40 min
Bendra trukmė: apie 1 val.


Gaminimo eiga

  1. Tešlos paruošimas
    Kiaušinius plakite su cukrumi, kol masė taps puri. Įplakite lydytą sviestą ir pieną.
  2. Sausų ingredientų sumaišymas
    Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos.
  3. Tešlos sumaišymas
    Po truputį berkite sausas sudedamąsias dalis į kiaušinių masę, maišydami iki vientisos konsistencijos.
  4. Papildomi ingredientai
    Įmaišykite migdolų kremą į tešlą, švelniai išmaišykite. Avietes sudėkite į kepimo formą, o tada supilkite tešlą.
  5. Kepimas
    Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min.
  6. Atvėsimas ir patiekimas
    Pyragą atvėsinkite ir, jei norite, pabarstykite migdolų drožlėmis arba cukraus pudra.

Patarimai skanesniam pyragui

  • Jei norite dar intensyvesnio riešutų skonio, į tešlą galite įberti šiek tiek maltų migdolų.
  • Pyragą galima pertepti papildomu migdolų kremu, kad jis būtų dar švelnesnis.
  • Patiekite su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle, kad skonis būtų dar ypatingesnis.

Apibendrinimas

Pyragas su avietėmis ir migdolų kremu yra elegantiškas, skanus ir lengvai pagaminamas desertas. Jis puikiai dera tiek prie kavos puodelio, tiek kaip pagrindinis šventinis desertas. Kvapnus, purus ir išraiškingo skonio – tikras malonumas smaližiams!

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 11246 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą