Pyragas su obuoliais ir mėtomis: receptas – Apple and Mint Cake: Gaivus ir kvapnus derinys

Pyragas su obuoliais ir mėtomis – Apple and Mint Cake: Gaivus ir kvapnus derinys
Pyragas su obuoliais ir mėtomis – tai gaivus ir kvapnus desertas, kuris sujungia obuolių saldumą ir švelnią mėtų gaivą. Obuoliai suteikia pyragui švelnią struktūrą ir saldumą, o mėtos lapeliai prideda subtilios, atgaivinančios žolelių natą. Šis pyragas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek ypatingam desertui – idealus derinys mėgstantiems tiek vaisinius, tiek žolelių skonius.
Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Kvietiniai miltai | 200 g |
Cukrus | 150 g |
Kepimo milteliai | 1 šaukštelis |
Druska | 1 žiupsnelis |
Kiaušiniai | 2 vnt. |
Sviestas (minkštas) | 100 g |
Pienas | 100 ml |
Obuoliai (nulupti ir supjaustyti) | 2 vnt. |
Šviežios mėtų šakelės (susmulkintos) | 2 šaukštai |
Vanilinis cukrus | 1 šaukštelis |
Citrinų žievelė (pagal skonį) | 1 šaukštelis |
Cukraus pudra (papuošimui) | Pagal skonį |

Gaminimo trukmė
Paruošimas: 15 minutės
Kepimas: 30–35 minutės
Bendra trukmė: apie 1 valandą

Gaminimo eiga
- Paruoškite tešlą
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Kiaušinius suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi.
- Į kiaušinių masę įdėkite minkštą sviestą ir pieną, gerai išmaišykite.
- Persijokite kvietinius miltus, kepimo miltelius ir druską. Palaipsniui įmaišykite sausas sudedamąsias dalis į kiaušinių masę.
- Į tešlą įdėkite smulkintus obuolius, šviežias mėtų šakeles ir citrinos žievelę. Gerai išmaišykite, kad obuoliai ir mėtos tolygiai pasiskirstytų.
- Kepkite pyragą
- Paruoštą tešlą supilkite į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą pyrago formą.
- Kepkite pyragą orkaitėje apie 30–35 minutes, kol jis tampa auksinės spalvos ir viduje iškepęs (įkišus medinį pagaliuką, jis turi išlikti sausas).
- Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti.
- Papuoškite pyragą
- Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra arba papuoškite šviežiomis mėtų šakelėmis, kad paryškintumėte mėtų kvapą ir skonį.
- Papildomas variantas
- Jei norite, galite pyragą papuošti papildomu obuolių ir mėtų džemu arba šviežiais obuoliais, supjaustytais griežinėliais.
Patarimai, kaip patobulinti pyragą
- Jei norite, kad pyragas būtų dar kvapnesnis, galite į tešlą įdėti šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės arba šviežių citrinų sulčių.
- Galite naudoti ir džiovintas mėtų lapelių, tačiau šviežios mėtos suteiks pyragui daugiau gaivumo ir intensyvesnio skonio.
- Obuoliai gali būti įvairūs, bet geriausiai šiam pyragui tiks rūgštūs obuoliai, kad subalansuotų saldumą.
Pyrago apibendrinimas
Pyragas su obuoliais ir mėtomis yra lengvas, gaivus ir kvapnus desertas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Subalansuotas obuolių saldumas ir mėtų gaiva sukuria unikalų skonį, kuris tikrai patiks tiek vaisių, tiek žolelių mėgėjams. Šis pyragas yra idealus pasirinkimas, jei norite išbandyti ką nors naujo ir gaivaus desertų pasaulyje.