Reklama

Pyragas su slyvomis ir cinamonu: receptas – Plum and Cinnamon Cake: Šiluma ir gaivumas

Pyragas su slyvomis ir cinamonu – Plum and Cinnamon Cake: Šiluma ir gaivumas derinasi viename

Pyragas su slyvomis ir cinamonu – Plum and Cinnamon Cake: Šiluma ir gaivumas derinasi viename


Įvertinimas: 0
(0)

Pyragas su slyvomis ir cinamonu – tai puikus derinys tarp vaisių gaivumo ir cinamono šilumos. Šis pyragas yra idealus pasirinkimas rudens ar žiemos vakarui, kai norisi mėgautis jaukiais ir aromatingais desertais. Slyvos suteikia pyragui drėgmės ir natūralaus saldumo, o cinamonas prideda šilto ir prieskonių dvelksmo, sukuriant tobulo balanso skonį.


Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 200 g
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Cinamonas 1 šaukštelis
Druska 1 žiupsnelis
Sviestas 100 g
Cukrus 150 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas 100 ml
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Šviežios slyvos 150 g

 

Pyragas su slyvomis ir cinamonu: receptas – Plum and Cinnamon Cake: Šiluma ir gaivumas
Pyragas su slyvomis ir cinamonu: receptas – Plum and Cinnamon Cake: Šiluma ir gaivumas

Gaminimo trukmė

Paruošimas: 20 minučių
Kepimas: 35–40 minučių
Bendra trukmė: apie 1 valanda


Pyragas su slyvomis ir cinamonu – Plum and Cinnamon Cake: Šiluma ir gaivumas derinasi viename
Pyragas su slyvomis ir cinamonu – Plum and Cinnamon Cake: Šiluma ir gaivumas derinasi viename

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite tešlą
    • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
    • Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
    • Sviestą ir cukrų plakite mikseriu apie 5 minutes, kol masė taps puri.
  2. Pridėkite kiaušinius ir skystuosius ingredientus
    • Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakdami.
    • Supilkite pieną ir vanilinį cukrų, viską gerai išmaišykite.
  3. Supilkite sausąsias sudedamąsias dalis
    • Į sviesto ir kiaušinių masę atsargiai įmaišykite sausąjį mišinį (miltai, kepimo milteliai, cinamonas ir druska). Maišykite, kol tešla bus vienoda.
  4. Supilkite tešlą į kepimo formą
    • Kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
    • Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite paviršių.
  5. Papuoškite slyvomis
    • Slyvas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite į ketvirčius.
    • Lygiagrečiai tešlos paviršiui išdėliokite slyvas, kad jos būtų tolygiai paskirstytos.
  6. Kepkite pyragą
    • Kepkite 180 °C temperatūroje apie 35–40 minučių, kol pyragas įgaus auksinę spalvą.
    • Patikrinkite, ar pyragas iškepęs, įsmeigdami medinį pagaliuką – jis turi išlikti sausas.
  7. Atvėsinkite ir patiekite
    • Leiskite pyragui atvėsti kambario temperatūroje.
    • Patiekdami galite apibarstyti cukraus pudra arba papuošti šviežiais cinamono grūdeliais.

Patarimai, kaip patobulinti pyragą

  • Slyvas galite pakeisti kitais sezoniniais vaisiais, tokiais kaip persikai, abrikosai ar obuoliai.
  • Jei norite pyragui suteikti daugiau tekstūros, į tešlą įmaišykite smulkintų riešutų – pavyzdžiui, migdolų ar graikinių riešutų.
  • Kiekvieną slyvą galite apvolioti cukruje ir cinamone prieš dedant į tešlą, kad pyragas būtų dar aromatingesnis.
  • Pyragą galite papuošti šlakeliu grietinėlės ar šaukšteliu vanilinio jogurto.

Pyrago apibendrinimas

Pyragas su slyvomis ir cinamonu – tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek ypatingoms progoms. Slyvos suteikia pyragui gaivumo, o cinamonas sušildo ir prideda aromato. Tai paprastas ir skanus desertas, kurį tikrai norėsite pasigaminti dar ir dar kartą!

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 5643 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą