Reklama

Pyrago su slyvomis ir migdolais receptas – Plum and Almond Cake

Pyragas su slyvomis ir migdolais – Plum and Almond Cake

Pyragas su slyvomis ir migdolais – Plum and Almond Cake


Įvertinimas: 0
(0)

Pyragas su slyvomis ir migdolais – tai tobula rudens deserto kombinacija, kurios skonis ir tekstūra susijungia į harmoningą bei aromatingą patiekalą. Slyvos suteikia pyragui saldžiai rūgštų skonį, o migdolai prideda švelnumo ir traškumo. Šis pyragas puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam pasilepinimui prie puodelio arbatos ar kavos.


Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 200 g
Cukrus 100 g
Migdolų miltai 50 g
Sviestas 100 g
Kiaušinis 1 vnt.
Slyvos 4–5 vnt.
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Druska 1 žiupsnelis
Migdolų drožlės 30 g
Pienas 50 ml

 

Pyrago su slyvomis ir migdolais receptas – Plum and Almond Cake
Pyrago su slyvomis ir migdolais receptas – Plum and Almond Cake

Gaminimo trukmė

Paruošimas: 20 minučių
Kepimas: 40 minučių
Bendra trukmė: apie 1 valandą


Pyragas su slyvomis ir migdolais – Plum and Almond Cake
Pyragas su slyvomis ir migdolais – Plum and Almond Cake

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite tešlą
    • Sviestą su cukrumi išsukite iki purios masės.
    • Įmuškite kiaušinį ir vanilinį cukrų, gerai išplakite.
    • Po truputį įmaišykite miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius ir druską.
    • Pamažu pilkite pieną ir maišykite, kol gausite švelnią, šiek tiek lipnią tešlą.
  2. Paruoškite slyvas
    • Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus ir supjaustykite puselėmis.
    • Jei norite, slyvas galite šiek tiek apibarstyti cinamonu arba cukrumi, kad suteiktumėte papildomo skonio.
  3. Formuokite pyragą
    • Kepimo formą (apie 20 cm skersmens) ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
    • Supilkite tešlą į formą ir tolygiai paskirstykite.
    • Ant tešlos viršaus išdėliokite slyvas ir pabarstykite migdolų drožlėmis.
  4. Kepkite pyragą
    • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
    • Kepkite pyragą apie 40 minučių, kol jis taps auksinės spalvos ir viduryje įkištas medinis pagaliukas išliks sausas.
  5. Atvėsinkite ir patiekite
    • Ištraukę pyragą iš orkaitės, leiskite jam atvėsti.
    • Patiekite su šviežia grietinėle arba vaniliniais ledais, jei norite.

Patarimai, kaip patobulinti pyragą

  • Norėdami intensyvesnio skonio, į tešlą galite įdėti šiek tiek cinamono arba citrinos žievelės.
  • Jei norite, kad pyragas būtų šiek tiek drėgnesnis, į tešlą galite įmaišyti šaukštą jogurto arba rūgpienio.
  • Papuoškite pyragą šviežiomis uogomis, tokiais kaip mėlynės ar braškės, kad jis įgautų dar daugiau spalvų ir skonio.
  • Jei mėgstate saldžius desertus, pyrago viršų galite apibarstyti šiek tiek cukraus pudra.

Pyrago apibendrinimas

Pyragas su slyvomis ir migdolais – tai puikus rudens desertas, kuris sušildo tiek skrandį, tiek širdį. Slyvų saldžiarūgštis skonis ir migdolų traškumas sukuria nepakartojamą derinį, kuris tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 5796 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą