Reklama

Pyragas su šokoladu ir aguonomis: receptas – Chocolate Poppy Seed Cake

Pyragas su šokoladu ir aguonomis – Chocolate Poppy Seed Cake

Pyragas su šokoladu ir aguonomis – Chocolate Poppy Seed Cake


Įvertinimas: 0
(0)

Pyragas su šokoladu ir aguonomis – tai unikalus desertas, kuriame derinamas šokolado intensyvumas ir aguonų subtilus riešutinis skonis. Šis pyragas ne tik išskirtinai skanus, bet ir vizualiai patrauklus, nes aguonų tekstūra sukuria puikų kontrastą šokoladinei tešlai. Puikiai tinkantis tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek šventiniam stalui, šis desertas patiks visiems smaližiams.


Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 150 g
Aguonos 100 g
Tamsus šokoladas 100 g
Cukrus 150 g
Sviestas 100 g
Kiaušinis 3 vnt.
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Grietinėlė 100 ml
Druska 1 žiupsnelis

 

Pyragas su šokoladu ir aguonomis: receptas – Chocolate Poppy Seed Cake
Pyragas su šokoladu ir aguonomis: receptas – Chocolate Poppy Seed Cake

Gaminimo trukmė

Paruošimas: 20 minučių
Kepimas: 35–40 minučių
Bendra trukmė: apie 1 valanda


Gaminimo eiga

  1. Paruoškite tešlą
    • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
    • Ištirpinkite šokoladą kartu su sviestu garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Leiskite atvėsti.
    • Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės.
    • Įmaišykite tirpintą šokoladą ir sviestą į kiaušinių masę.
    • Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir aguonas, tada šį mišinį atsargiai įmaišykite į skystą masę.
    • Supilkite grietinėlę ir išmaišykite iki vientisos tešlos.
  2. Kepkite pyragą
    • Kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
    • Supilkite tešlą į formą ir kepkite 35–40 minučių.
    • Tikrinkite mediniu pagaliuku – jei jis ištrauktas sausas, pyragas jau iškepęs.
    • Leiskite pyragui atvėsti formoje 10 minučių, tada perkelkite jį ant grotelių.
  3. Papuoškite pyragą
    • Ištirpinkite šiek tiek šokolado ir užpilkite ant pyrago viršaus kaip glazūrą.
    • Papuoškite aguonomis ar šokolado drožlėmis.

Patarimai, kaip patobulinti pyragą

  • Norėdami pyragui suteikti dar įdomesnį skonį, į aguonų ir miltų mišinį galite įmaišyti šaukštelį citrinos žievelės.
  • Jei mėgstate intensyvesnį šokolado skonį, galite pridėti daugiau tamsaus šokolado arba naudoti šokolado drožles tešloje.
  • Pyragą galite patiekti su plakta grietinėle arba šviežiomis uogomis, kad suteiktumėte desertui gaivumo.
  • Pyragas puikiai išlaiko savo skonį kitą dieną, tad galite jį ruošti iš anksto.

Pyrago apibendrinimas

Pyragas su šokoladu ir aguonomis – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško išskirtinio skonio derinio. Šis desertas išsiskiria šokolado intensyvumu ir aguonų tekstūra, kuri suteikia subtilų riešutinį prieskonį. Šventėms ar tiesiog kavos pertraukai – šis pyragas taps tikru stalo akcentu.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 5643 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą