Reklama

Pyragas su trumais: receptas – Nepaprastai šokoladinis desertas

Pyragas su trumais – Truffle Cake: Prabangus ir nepaprastai šokoladinis desertas

Pyragas su trumais – Truffle Cake: Prabangus ir nepaprastai šokoladinis desertas


Įvertinimas: 0
(0)

Pyragas su trumais – tai desertas, kuris patenkins net pačius didžiausius šokolado mėgėjus. Jis pasižymi sodriu, intensyviu šokolado skoniu ir kremine tekstūra. Šis pyragas – puikus pasirinkimas ypatingoms progoms, kai norisi nustebinti svečius prabangiu skoniu ir elegantiška išvaizda.


Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Juodasis šokoladas (70% kakavos) 200 g
Sviestas 100 g
Cukrus 150 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Kvietiniai miltai 50 g
Kakavos milteliai 2 šaukštai
Grietinėlė (35%) 100 ml
Juodasis šokoladas (trumams) 100 g
Kakavos milteliai (papuošimui) 2 šaukštai

 

Pyragas su trumais: receptas – Nepaprastai šokoladinis desertas
Pyragas su trumais: receptas – Nepaprastai šokoladinis desertas

Gaminimo trukmė

Paruošimas: 20 minučių
Kepimas: 25–30 minučių
Bendra trukmė: apie 50 minučių


Pyragas su trumais – Truffle Cake: Prabangus ir nepaprastai šokoladinis desertas
Pyragas su trumais – Truffle Cake: Prabangus ir nepaprastai šokoladinis desertas

Gaminimo eiga

  1. Ištirpinkite šokoladą ir sviestą
    • Dubenyje virš vandens vonelės ištirpinkite 200 g juodojo šokolado ir sviestą, maišydami, kol gausite vientisą masę.
    • Palikite šiek tiek atvėsti.
  2. Paruoškite tešlą
    • Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.
    • Įmaišykite atvėsusią šokolado ir sviesto masę.
    • Persijokite miltus ir kakavos miltelius, tada įmaišykite į tešlą.
    • Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
  3. Kepkite pyragą
    • Kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
    • Supilkite tešlą į formą ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 25–30 minučių. Pyragas turi būti šiek tiek drėgnas viduje.
    • Išimkite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti.
  4. Paruoškite trumus
    • 100 g juodojo šokolado ištirpinkite kartu su grietinėle virš vandens vonelės.
    • Mišinį atvėsinkite ir dėkite į šaldytuvą 1–2 valandas, kol masė sutirštės.
    • Šaukšteliu paimkite šokolado masės ir formuokite mažus rutuliukus. Apvoliokite juos kakavos milteliuose.
  5. Papuoškite pyragą
    • Atvėsusį pyragą papuoškite paruoštais šokolado trumais ir kakavos milteliais. Jei norite, galite pridėti šviežių uogų arba šokolado drožlių.

Patarimai, kaip patobulinti pyragą

  • Naudokite aukštos kokybės šokoladą – jis nulems pyrago skonio intensyvumą.
  • Jei norite papildomos tekstūros, į tešlą galite įmaišyti smulkintų riešutų ar karamelizuotų migdolų.
  • Pyragą galite patiekti su vaniliniais ledais arba šviežių uogų padažu, kuris subalansuos šokolado sodrumą.
  • Kad pyragas išlaikytų savo drėgmę, laikykite jį sandariame inde šaldytuve, bet prieš patiekiant leiskite jam sušilti iki kambario temperatūros.

Pyrago apibendrinimas

Pyragas su trumais – tai tikras šokolado mylėtojų svajonių desertas. Jo sodrus skonis, švelni tekstūra ir trumų elegancija garantuoja, kad šis pyragas taps nepakeičiamu bet kokios šventės akcentu.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 5796 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą