Reklama

Šokoladinis pyragas su avietėmis: receptas – Chocolate Raspberry Cake

Šokoladinis pyragas su avietėmis – Chocolate Raspberry Cake

Šokoladinis pyragas su avietėmis – Chocolate Raspberry Cake


Įvertinimas: 0
(0)

Šokoladinis pyragas su avietėmis – tai tobula kombinacija, kur šokolado saldumas susitinka su aviečių rūgštumu. Šis pyragas yra ne tik išskirtinio skonio, bet ir puikiai atspindi kontrastų grožį: švelnus, purūs šokoladiniai sluoksniai ir gaivios, šiek tiek rūgščios avietės, kurios suteikia pyragui ne tik skonį, bet ir gražų spalvą. Tai idealus pasirinkimas visiems šokolado ir vaisių mėgėjams, kurie nori pasimėgauti desertu su šiek tiek gaivumo ir saldumo.


Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 150 g
Cukrus 180 g
Kakavos miltai 50 g
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Druska 1 žiupsnelis
Kiaušiniai 2 vnt.
Sviestas (minkštas) 100 g
Pienas 150 ml
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Šokolado gabalėliai (juodi arba pieniniai) 100 g
Avietės (šviežios arba šaldytos) 150 g

Papildomai (papuošimui):

Ingredientas Kiekis
Avietės (papuošimui) 50 g
Cukraus pudra 1–2 šaukštai
Šokolado drožlės 30 g

 

Šokoladinis pyragas su avietėmis: receptas – Chocolate Raspberry Cake
Šokoladinis pyragas su avietėmis: receptas – Chocolate Raspberry Cake

Gaminimo trukmė

Paruošimas: 20 minutės
Kepimas: 25–30 minutės
Bendra trukmė: apie 1 valandą


Šokoladinis pyragas su avietėmis – Chocolate Raspberry Cake
Šokoladinis pyragas su avietėmis – Chocolate Raspberry Cake

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite tešlą
    • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
    • Kiaušinius suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri.
    • Į šią masę įdėkite minkštą sviestą ir pieną, gerai išmaišykite.
    • Persijokite kvietinius miltus, kakavos miltus, kepimo miltelius ir druską, tada šiuos ingredientus po truputį įmaišykite į kiaušinių masę.
    • Į tešlą įmaišykite šokolado gabalėlius ir, jei naudojate šaldytas avietes, jas įdėkite dabar. Jeigu avietės šviežios, palikite jas papuošimui.
  2. Sudėkite tešlą į formą
    • Paruoštą tešlą supilkite į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą.
    • Kepkite 180 °C temperatūroje apie 25–30 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos ir įkišus medinį pagaliuką jis išliks sausas.
    • Atvėsinkite pyragą formoje.
  3. Papuoškite pyragą
    • Atvėsusį pyragą perpjaukite pusiau (jei norite gauti daugiau sluoksnių) ir uždėkite šviežių aviečių.
    • Viršų apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite likusiomis avietėmis bei šokolado drožlėmis.
  4. Pateikimas
    • Patiekite šį pyragą su puodeliu kavos arba arbatos. Šokoladas ir avietės puikiai dera su šiais gėrimais ir suteiks papildomą skonio harmoniją.

Patarimai, kaip patobulinti pyragą

  • Jei norite dar daugiau šokolado skonio, galite į tešlą įmaišyti daugiau šokolado gabalėlių arba naudoti šokolado pastą.
  • Šis pyragas taip pat puikiai tiks su šaldytomis avietėmis, tačiau prieš dedant jas į tešlą, jas reikėtų apvalyti šiek tiek miltais, kad jie nepriliptų prie tešlos.
  • Kremui galite naudoti šokoladinį kremą arba plakto kremo sluoksnį, kad pyragas būtų dar skanesnis ir sodresnis.

Pyrago apibendrinimas

Šokoladinis pyragas su avietėmis – tai puikus saldumo ir rūgštumo derinys, kuris patiks tiek šokolado, tiek vaisių mėgėjams. Gaivios avietės puikiai papildo sodrų šokoladą, todėl pyragas tampa ne tik skanus, bet ir estetiškai patrauklus. Šis desertas tikrai nustebins jūsų svečius ir suteiks jiems nepamirštamų skonių pojūčių.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 5796 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą