Šokoladinis pyragas su riešutais: receptas – Chocolate Nut Cake: Gaivus ir sodrus skonis
Šokoladinis pyragas su riešutais – tai desertas, kuriame derinasi sodrus šokolado skonis ir riešutų traškumas, sukuriant tobulo balanso skonį. Pyragas ypač tiks šokolado ir riešutų mėgėjams, o jo paruošimas nesudėtingas ir greitas. Puikiai tiks tiek šventėms, tiek kasdieniam pasilepinimui, o jo aromatas užpildys jūsų namus jaukumo ir šilumos.
Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Kvietiniai miltai | 200 g |
Kakava | 2 šaukštai |
Kepimo milteliai | 1 arbatinis šaukštelis |
Druska | 1 žiupsnelis |
Sviestas (minkštas) | 120 g |
Cukrus | 150 g |
Kiaušiniai | 3 vnt. |
Vanilinis cukrus | 1 arbatinis šaukštelis |
Tamsus šokoladas (susmulkintas) | 100 g |
Pienas | 100 ml |
Riešutai (pvz., graikiniai, migdolai) | 100 g |
Gaminimo trukmė
Paruošimas: 20 minučių
Kepimas: 30–35 minutės
Bendra trukmė: apie 1 valanda
Gaminimo eiga
- Paruoškite tešlą
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Miltus persijokite su kakava, kepimo milteliais ir druska.
- Sviestą ir cukrų plakite mikseriu apie 5 minutes, kol masė taps puri.
- Įmaišykite kiaušinius ir šokoladą
- Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami kiekvieną.
- Supilkite pieną ir vanilinį cukrų, toliau maišykite.
- Į šią masę įmaišykite ištirpintą tamsų šokoladą (tamsų šokoladą galite ištirpinti mikrobangų krosnelėje arba ant garų vonios).
- Sumaišykite su sausais ingredientais
- Į sviesto ir šokolado masę įmaišykite sausąjį mišinį (miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską). Maišykite iki vientisos tešlos.
- Pridėkite riešutus
- Riešutus susmulkinkite ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Galite pasirinkti įvairius riešutus – graikinius, migdolus ar net lazdynų riešutus, kad suteiktumėte pyragui įvairovės.
- Kepkite pyragą
- Kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
- Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite paviršių.
- Kepkite 180 °C temperatūroje apie 30–35 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos. Patikrinkite pyragą mediniu pagaliuku – jis turi būti sausas.
- Atvėsinkite ir papuoškite
- Leiskite pyragui atvėsti kambario temperatūroje.
- Patiekdami galite apibarstyti cukraus pudra arba šokoladiniu glajumi. Taip pat galima papuošti papildomais riešutais ant viršaus, kad pyragas atrodytų dar įspūdingiau.
Patarimai, kaip patobulinti pyragą
- Jei norite pyragui suteikti dar daugiau šokoladinio skonio, galite į tešlą įdėti šokoladinių gabalėlių, kurie tirpsta kepimo metu.
- Pyragą galima papuošti šokoladiniu glajumi, kuris suteiks dar daugiau šokoladinio skonio.
- Norėdami pyragą padaryti dar drėgnesnį, galite įdėti šiek tiek grietinės arba jogurto.
- Jei norite intensyvesnio riešutų skonio, galite lengvai apkepti riešutus ant sausoje keptuvėje prieš juos įdėdami į tešlą.
Pyrago apibendrinimas
Šokoladinis pyragas su riešutais – tai ne tik skanus, bet ir sotus desertas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek šventiniams renginiams. Šis pyragas sujungia sodrų šokolado skonį su traškiais riešutais, o jo kvapas ir skonis tikrai išliks atmintyje ilgam.