Reklama

Šokoladinis pyragas su riešutais: receptas – Chocolate Nut Cake: Gaivus ir sodrus skonis

Šokoladinis pyragas su riešutais – Chocolate Nut Cake: Gaivus ir sodrus skonis

Šokoladinis pyragas su riešutais – Chocolate Nut Cake: Gaivus ir sodrus skonis


Įvertinimas: 0
(0)

Šokoladinis pyragas su riešutais – tai desertas, kuriame derinasi sodrus šokolado skonis ir riešutų traškumas, sukuriant tobulo balanso skonį. Pyragas ypač tiks šokolado ir riešutų mėgėjams, o jo paruošimas nesudėtingas ir greitas. Puikiai tiks tiek šventėms, tiek kasdieniam pasilepinimui, o jo aromatas užpildys jūsų namus jaukumo ir šilumos.


Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 200 g
Kakava 2 šaukštai
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Druska 1 žiupsnelis
Sviestas (minkštas) 120 g
Cukrus 150 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Tamsus šokoladas (susmulkintas) 100 g
Pienas 100 ml
Riešutai (pvz., graikiniai, migdolai) 100 g

 

Šokoladinis pyragas su riešutais: receptas – Chocolate Nut Cake: Gaivus ir sodrus skonis
Šokoladinis pyragas su riešutais: receptas – Chocolate Nut Cake: Gaivus ir sodrus skonis

Gaminimo trukmė

Paruošimas: 20 minučių
Kepimas: 30–35 minutės
Bendra trukmė: apie 1 valanda


Šokoladinis pyragas su riešutais – Chocolate Nut Cake: Gaivus ir sodrus skonis
Šokoladinis pyragas su riešutais – Chocolate Nut Cake: Gaivus ir sodrus skonis

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite tešlą
    • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
    • Miltus persijokite su kakava, kepimo milteliais ir druska.
    • Sviestą ir cukrų plakite mikseriu apie 5 minutes, kol masė taps puri.
  2. Įmaišykite kiaušinius ir šokoladą
    • Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami kiekvieną.
    • Supilkite pieną ir vanilinį cukrų, toliau maišykite.
    • Į šią masę įmaišykite ištirpintą tamsų šokoladą (tamsų šokoladą galite ištirpinti mikrobangų krosnelėje arba ant garų vonios).
  3. Sumaišykite su sausais ingredientais
    • Į sviesto ir šokolado masę įmaišykite sausąjį mišinį (miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską). Maišykite iki vientisos tešlos.
  4. Pridėkite riešutus
    • Riešutus susmulkinkite ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Galite pasirinkti įvairius riešutus – graikinius, migdolus ar net lazdynų riešutus, kad suteiktumėte pyragui įvairovės.
  5. Kepkite pyragą
    • Kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
    • Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite paviršių.
    • Kepkite 180 °C temperatūroje apie 30–35 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos. Patikrinkite pyragą mediniu pagaliuku – jis turi būti sausas.
  6. Atvėsinkite ir papuoškite
    • Leiskite pyragui atvėsti kambario temperatūroje.
    • Patiekdami galite apibarstyti cukraus pudra arba šokoladiniu glajumi. Taip pat galima papuošti papildomais riešutais ant viršaus, kad pyragas atrodytų dar įspūdingiau.

Patarimai, kaip patobulinti pyragą

  • Jei norite pyragui suteikti dar daugiau šokoladinio skonio, galite į tešlą įdėti šokoladinių gabalėlių, kurie tirpsta kepimo metu.
  • Pyragą galima papuošti šokoladiniu glajumi, kuris suteiks dar daugiau šokoladinio skonio.
  • Norėdami pyragą padaryti dar drėgnesnį, galite įdėti šiek tiek grietinės arba jogurto.
  • Jei norite intensyvesnio riešutų skonio, galite lengvai apkepti riešutus ant sausoje keptuvėje prieš juos įdėdami į tešlą.

Pyrago apibendrinimas

Šokoladinis pyragas su riešutais – tai ne tik skanus, bet ir sotus desertas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek šventiniams renginiams. Šis pyragas sujungia sodrų šokolado skonį su traškiais riešutais, o jo kvapas ir skonis tikrai išliks atmintyje ilgam.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 6498 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą