Reklama

Šokoladinis pyragas su uogomis: receptas – Chocolate Berry Cake

Šokoladinis pyragas su uogomis – Chocolate Berry Cake

Šokoladinis pyragas su uogomis – Chocolate Berry Cake


Įvertinimas: 0
(0)

Šokoladinis pyragas su uogomis – tai desertas, kuris nepaliks abejingų. Sodraus šokolado ir gaivių uogų derinys suteikia pyragui nepakartojamą skonį. Šis pyragas puikiai tinka tiek šventėms, tiek jaukiam savaitgalio desertui.


Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Juodasis šokoladas (70% kakavos) 150 g
Sviestas 100 g
Cukrus 150 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Kvietiniai miltai 100 g
Kakavos milteliai 2 šaukštai
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Grietinėlė (35%) 100 ml
Šviežios arba šaldytos uogos (avietės, braškės, mėlynės) 200 g
Cukraus pudra Papuošimui

 

Šokoladinis pyragas su uogomis: receptas – Chocolate Berry Cake
Šokoladinis pyragas su uogomis: receptas – Chocolate Berry Cake

Gaminimo trukmė

Paruošimas: 20 minučių
Kepimas: 25–30 minučių
Bendra trukmė: apie 50 minučių


Šokoladinis pyragas su uogomis – Chocolate Berry Cake
Šokoladinis pyragas su uogomis – Chocolate Berry Cake

Gaminimo eiga

  1. Ištirpinkite šokoladą ir sviestą
    • Dubenyje virš vandens vonelės ištirpinkite šokoladą ir sviestą, maišydami, kol gausite vientisą masę.
    • Palikite šiek tiek atvėsti.
  2. Plakite tešlą
    • Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu apie 5 minutes, kol masė taps šviesi ir puri.
    • Įmaišykite atvėsintą šokolado ir sviesto masę.
  3. Įmaišykite sausus ingredientus
    • Miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius persijokite ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
    • Viską gerai išmaišykite, kad tešla būtų vientisa.
  4. Kepkite pyragą
    • Kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
    • Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite paviršių.
    • Kepkite 180 °C temperatūroje apie 25–30 minučių, kol pyrago viršus taps tvirtas, o vidus liks šiek tiek drėgnas.
  5. Papuoškite uogomis
    • Atvėsinkite pyragą kambario temperatūroje.
    • Supilkite grietinėlę į dubenį ir plakite iki standumo.
    • Patepkite pyrago viršų plakta grietinėle ir gausiai apibarstykite uogomis.
    • Papuoškite cukraus pudra arba šokolado drožlėmis.

Patarimai, kaip patobulinti pyragą

  • Norėdami intensyvesnio skonio, į tešlą pridėkite šaukštelį tirpios kavos arba apelsino žievelės.
  • Naudokite įvairias uogas – avietes, braškes, mėlynes arba gervuoges, kad suteiktumėte pyragui spalvingumo ir gaivumo.
  • Pyragą galite patiekti su ledais arba šokolado padažu.
  • Laikykite pyragą sandariame inde šaldytuve, kad jis išliktų šviežias ilgiau.

Pyrago apibendrinimas

Šokoladinis pyragas su uogomis – tai desertas, kuriame dera sodraus šokolado skonis ir gaivios uogos. Šis pyragas tiks tiek šventėms, tiek jaukiems vakarams su šeima ar draugais.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 5643 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą