Svogūnų sriubos receptas pagal prancūzišką receptą

Svogūnų sriubos receptas pagal prancūzišką receptą

Svogūnų sriubos receptas pagal prancūzišką receptą


Reklama
Įvertinimas: 0
(0)

Prancūziška svogūnų sriuba – tai klasikinis, aromatingas ir šildantis patiekalas, kuris puikiai tinka vėsiems vakarams. Ji pasižymi sodriu skoniu, karamelizuotais svogūnais ir gardžiu sultiniu. O tikras akcentas – traškus skrebutis su išsilydžiusiu sūriu! 🧀


🧅 Kodėl verta išbandyti šį receptą?

Autentiškas skonis – tai tikras prancūziškos virtuvės perlas.
Paprasti ingredientai – svogūnai, sultinys, sviestas ir sūris!
Tobulas komforto maistas – šildo kūną ir sielą.


🕒 Sriubos gaminimo trukmė:

Paruošimas: 15 min.

Virimas: 50 min.

Iš viso: 1 val. 5 min.


🍽️ Svogūnų sriubos receptas (2-4 porcijos)

IngredientasKiekis
Svogūnai4 dideli
Sviestas50 g
Alyvuogių aliejus1 valg. šaukštas
Česnakas1 skiltelė
Kvietiniai miltai1 valg. šaukštas
Sausas baltasis vynas100 ml
Jautienos arba daržovių sultinys1 l
Druska, pipiraiPagal skonį
Šviežios čiobrelio šakelės2 vnt.
Bagetė arba kita duona4 riekelės
Gruyère arba Emmental sūris100 g

👨‍🍳 Sriubos gaminimo eiga

1️⃣ Paruoškite svogūnus: Supjaustykite juos plonais pusžiedžiais.

2️⃣ Karamelizuokite svogūnus: Keptuvėje ištirpinkite sviestą su alyvuogių aliejumi, sudėkite svogūnus ir kepkite ant lėtos ugnies apie 30 minučių, kol jie taps auksiniai ir saldūs.

3️⃣ Pridėkite česnaką ir miltus: Smulkiai supjaustykite česnaką, įmaišykite į svogūnus kartu su miltais ir gerai išmaišykite.

4️⃣ Supilkite vyną: Supilkite vyną ir leiskite jam šiek tiek nugaruoti.

5️⃣ Įpilkite sultinį: Supilkite karštą jautienos arba daržovių sultinį, įdėkite čiobrelius, pagardinkite druska bei pipirais. Virkite dar 20 minučių.

6️⃣ Paruoškite skrebučius: Skrudinkite duonos riekeles, užbarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje, kol sūris išsilydys.

7️⃣ Patiekimas: Supilkite sriubą į dubenėlius, uždėkite sūrio skrebučius ir mėgaukitės! 😍


 

Svogūnų sriubos receptas pagal prancūzišką receptą
Svogūnų sriubos receptas pagal prancūzišką receptą

🔥 Patarimai skaniai svogūnų sriubai

👉 Karamelizuoti svogūnai – svarbiausias žingsnis. Kepkite juos lėtai, kad atsiskleistų saldus skonis.
👉 Sultinys turi būti kokybiškas – jautienos sultinys suteikia autentišką skonį, bet galite naudoti ir daržovių.
👉 Sūris – ne bet koks. Tradiciškai naudojamas Gruyère, bet tinka ir Emmental ar net Džiugas.


🏆 Apibendrinimas

Prancūziška svogūnų sriuba – tai klasikinis ir nesenstantis patiekalas, kuris stebina savo paprastumu ir giliu skoniu. Ji puikiai tinka šaltoms dienoms ir suteikia tikrą prancūziškos virtuvės patirtį. Būtinai išbandykite ir nustebinkite savo artimuosius! 🍲🇫🇷


❓ Dažniausiai užduodamas klausimas

Ar galima svogūnų sriubą ruošti be vyno?

Taip! Jei nenorite naudoti vyno, jį galite pakeisti papildomu sultiniu arba įpilti šlakelį obuolių sidro acto, kad suteiktumėte lengvą rūgštelę.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra

Baudos už šunų vedžiojimą be pavadėlio – ką būtina žinoti?
Erik ir Lyle Menendez – paslaptinga brolių istorija, sukrėtusi visą Ameriką
Robert De Niro biografija – „Taxi Driver“, apdovanojimai, karjera
Saugos diržų atsiradimo istorija ir įdomūs faktai
Investavimo strategijos pradedantiesiems: knygų rekomendacijos
Kaip susiformuoja cunamiai? Viskas nuo pradžių iki galo
Kritulių matavimo vienetai: žemas, vidutinis, aukštas – paaiškiname, ką tai reiškia
Keisčiausios senovės Graikijos tradicijos ir ritualai
Ar būtina rinkti šuns ekskrementus? Baudos už nesilaikymą
5 meilės mitai, kuriais vis dar tiki milijonai – o jie visi neteisingi
× PASISKAITOM.LT Straipsnio paveikslėlis
Skaityti straipsnį
Prisijunk ir dalinkis savo nuomone!
Atsisiųsti
Pasiekiami ir telefone! Atsisiųsti programėlę