Žaliasis žiogas (Grasshopper) receptas – gaivus ir kreminis kokteilis

Grasshopper
Reklama
Žaliasis žiogas (angl. Grasshopper) – tai gaivus, kreminis ir saldus kokteilis, kuris jau seniai tapo populiariu pasirinkimu desertui arba tiesiog po vakarienės gėrimui. Jo žalia spalva ir švelnus, šokoladinis-mėtų skonis išskiria jį iš kitų kokteilių, todėl jis yra ne tik skanus, bet ir vizualiai įspūdingas. Sukurtas 1918 metais JAV, šiandien Žaliasis žiogas yra mėgstamas ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl savo rafinuotumo bei paprastumo.
Žaliojo žiogo kokteilio istorija
„Grasshopper“ kokteilis buvo sukurtas 1918 metais Niujorke, tačiau jo populiarumas išaugo tik po kelių dešimtmečių. Pirmasis dokumentuotas kokteilio paminėjimas atsirado 1930-aisiais, kai jis buvo populiarus barų meniu. Dėl savo švelnios tekstūros ir ryškaus žalsvo atspalvio, „Žaliasis žiogas“ tapo klasika, kurią mėgsta ne tik kokteilių mėgėjai, bet ir tie, kurie nori išbandyti kažką naujo ir įdomaus. Jo saldus, mėtų ir šokolado skonis puikiai tinka prie desertų ar kaip užbaigimas ypatingam vakarui.
Žaliojo žiogo receptas 5 asmenims
Norėdami pasigaminti „Žaliąjį žiogą“ kokteilį 5 asmenims, naudokite šį paprastą ir skanų receptą:
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Mėtų likeris (Crème de Menthe) | 50 ml |
Šokoladinis likeris (Crème de Cacao) | 50 ml |
Grietinėlė | 100 ml |
Ledas | Pagal poreikį |
Mėtų šakelės (papuošimui) | Pagal poreikį |

Paruošimo būdas:
- Sumaišykite ingredientus. Į kokteilio plaktuvą įpilkite mėtų likerį, šokoladinį likerį ir grietinėlę. Gerai išmaišykite visus ingredientus.
- Pridėkite ledo. Kokteilio plaktuve įdėkite ledo kubelius ir dar kartą suplakite visus ingredientus, kad kokteilis atšaltų.
- Patiekite į stiklines. Perkoškite gėrimą į kokteilio stiklines, užpildytas ledu.
- Papuoškite. Puoškite kokteilį šviežiomis mėtų šakelėmis, kad suteiktumėte jam dar daugiau gaivumo ir vizualinio patrauklumo.
- Patiekite. „Žaliasis žiogas“ dažnai yra patiekiamas kaip desertinis kokteilis, todėl puikiai tinka vakarienei užbaigti ar kaip saldus užkandis.
Žaliojo žiogo kokteilio variacijos
„Žaliasis žiogas“ turi keletą variantų, kurie gali suteikti jam naujų skonių ir įdomesnių atspalvių:
- Tropinis žaliasis žiogas – į kokteilį galite pridėti šiek tiek kokoso kremą arba ananasų sulčių, kad suteiktumėte jam tropinio skonio.
- Švelnesnis žaliasis žiogas – vietoj grietinėlės galite naudoti kokoso pieną arba migdolų pieną, kad gėrimas būtų lengvesnis ir su natūralesniu skoniu.
- Nealkoholinis žaliasis žiogas – norint sukurti nealkoholinį variantą, tiesiog atsisakykite alkoholio ir naudokite tik mėtų sirupą bei šokolado skonio ekstraktą, kad gėrimas išlaikytų savo skonių balansą.
Klausimas ir atsakymas
Klausimas: Kodėl „Žaliasis žiogas“ yra toks populiarus kokteilis?
Atsakymas: „Žaliasis žiogas“ išsiskiria ne tik savo ryškia žalia spalva, bet ir saldžiu, šokoladiniu bei gaiviu mėtų skoniu, kuris yra labai populiarus desertinių kokteilių mėgėjų tarpe. Be to, jo paruošimas yra paprastas, tačiau rezultatas visada būna įspūdingas. Dėl savo išskirtinio skonio ir gražios išvaizdos, „Žaliasis žiogas“ tapo klasikiniu pasirinkimu šventėms, vakarėliams ar ypatingoms progoms.
Ką sužinojome?
„Žaliasis žiogas“ yra elegantiškas ir saldus kokteilis, kuris ne tik žavi savo ryškia žalia spalva, bet ir suteikia unikalų šokoladinės mėtų skonio derinį. Sužinojome, kad šis kokteilis puikiai tinka desertams arba kaip užbaigimas ypatingam vakarui, o jo paprastas paruošimo būdas ir įvairios variacijos suteikia galimybę eksperimentuoti su skirtingais skoniais. Jei norite palepinti svečius arba tiesiog mėgautis saldžiu, gaiviu gėrimu, „Žaliasis žiogas“ bus puikus pasirinkimas.