Žirnių sriuba su rūkyta mėsa – Receptas

Žirnių sriuba su rūkyta mėsa

Žirnių sriuba su rūkyta mėsa


Reklama
Įvertinimas: 0
(0)

Žirnių sriuba su rūkyta mėsa – tai klasikinis patiekalas, kuris sušildo šaltą dieną ir pasotina pilvą. Ši sriuba pasižymi nuostabiu skoniu ir aromatu, kuriuos suteikia rūkyta mėsa, puikiai deranti su minkštais žirniais. Be to, tai puikus pasirinkimas, kai norite greitai paruošti sotų ir sveiką patiekalą. Žirnių sriuba su rūkyta mėsa ne tik sušildys šaltą žiemos dieną, bet ir džiugins savo turtingu ir sočiu skoniu.

Ingredientai (3 žmonėms):

  • 200 g žaliųjų arba geltonųjų žirnių (džiovintų)
  • 150 g rūkytos mėsos (rūkyta šoninė, dešra ar rūkyta kalakutiena)
  • 1 didelis morkas
  • 1 svogūnas
  • 2 vidutiniai bulvės
  • 2 lauro lapai
  • 1 šaukštelis kmynų
  • 1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
  • 1/2 šaukštelio maltos juodosios pipirų
  • 1 šaukštas aliejaus arba sviesto
  • 1,5 litro vandens arba sultinio

Recepto gaminimas (lentelėje):

VeiksmasAprašymas
1. Žirnių paruošimasDžiovintus žirnius reikia perplauti šaltu vandeniu. Jeigu norite greičiau, galite juos pamirkyti vandenyje 2-3 valandas prieš gaminimą.
2. Rūkyto mėsos paruošimasRūkyta mėsa (šoninė, dešra) supjaustoma mažais kubeliais ir kepama keptuvėje, kol ji taps traški.
3. Daržovių paruošimasSvogūną ir morką nulupkite, svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite arba supjaustykite plonais griežinėliais. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
4. Daržovių troškinimasKeptuvėje, kur kepė mėsa, įpilkite šiek tiek aliejaus arba sviesto. Kepkite svogūną, kol jis taps skaidrus. Tada įdėkite morką ir daržoves, ir troškinkite 5-7 minutes.
5. Žirnių ir mėsos pridėjimasĮ didelį puodą įpilkite vandenį arba sultinį, įdėkite žirnius, lauro lapus ir kmynus. Virkite 40–50 minučių, kol žirniai suminkštės.
6. Pabaigos etapasĮ sriubą įdėkite keptą mėsą ir daržoves. Pridėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišykite ir virkite dar 15-20 minučių, kol visi ingredientai susijungs.
7. PatiekimasPatiekite sriubą karštą, su šviežia duona arba šlakeliu grietinės.

Žirnių sriuba su rūkyta mėsa
Žirnių sriuba su rūkyta mėsa

Naudingi patarimai:

  1. Žirnių paruošimas: Jei naudojate džiovintus žirnius, juos galite pamirkyti prieš gaminimą, kad jie greičiau išvirs. Taip pat, jei neturite laiko mirkyti žirnių, tiesiog virkite juos ilgiau.
  2. Mėsos pasirinkimas: Rūkyta mėsa suteikia sriubai ypatingą skonį, tačiau galite naudoti bet kokią mėgstamą mėsą: šoninės, dešros ar net rūkyto vištienos filė. Jeigu mėgstate aštriau, galite įdėti aštrios dešros.
  3. Sultinys: Jei norite, kad sriuba būtų dar turtingesnė ir aromatingesnė, naudokite vištienos arba mėsos sultinį vietoj vandens.
  4. Prieskoniai: Be lauro lapų ir kmynų, galite pridėti ir kitų prieskonių, tokių kaip čiobreliai, saldžiarūgštis pipiras ar net čili pipirai, jei norite, kad sriuba būtų aštresnė.

Klausimai ir atsakymai:

  1. Ar sriuba tinka žmonėms, kurie nevalgo mėsos? Taip, sriubą galite gaminti ir be mėsos, naudodami tik žirnius ir daržoves. Jei norite, galite naudoti daržovių sultinį ir prieskonius, kad sukurtumėte gilesnį skonį.
  2. Kiek laiko reikia gaminti žirnius? Džiovintiems žirniams reikia apie 40–50 minučių, kad jie suminkštėtų, tačiau jeigu žirniai buvo pamirkę, virimo laikas gali būti trumpesnis.
  3. Ką daryti, jei žirniai neišverda iki galo? Jei žirniai nepakankamai suminkštėjo, galite juos virti ilgiau arba naudoti maisto trintuvą, kad dalinai sutrintumėte sriubą ir pasiektumėte kreminę tekstūrą.
  4. Ar galima į sriubą įdėti kitų daržovių? Taip, į sriubą galite įdėti papildomų daržovių, pavyzdžiui, saliero, pomidorų ar net špinatų, kad gautumėte daugiau skonio ir maistinių medžiagų.
  5. Ar ši sriuba tinka laikyti šaldytuve? Taip, žirnių sriubą galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Norėdami atnaujinti skonį, galite ją šildyti su trupučiu vandens.

Papildomi patarimai:

  • Skaidri sriuba: Jei norite skaidresnės sriubos, po virimo galite ją nukošti, o tada grąžinti tik žirnius ir mėsą.
  • Įvairūs priedai: Sriubą galima patiekti su skrudinta duona arba šlakeliu grietinės, kad ji būtų dar skanesnė ir kreminė.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra

Kiek meilės Jūsų santykiuose? Atsakykite į 6 klausimus
Šokiruojantis testas: atsakyk į 5 klausimus ir sužinok, ar esi pasiruošęs meilei
Ar įmanoma nuspėti ateitį? Mokslas bando paaiškinti
Ian McKellen biografija – „Žiedų valdovas“, Gandalfas, teatras
Įdomūs faktai apie garsiausias pasaulio katastrofas
Tylos valandos mieste – teisės aktai ir prievolės gyventojams
Melagingas skambutis – bauda: kas gręsia ir kokios jūsų teisės?
Actekų menas ir papuošalai: įdomiausi faktai
Pirkėjas negražina pinigų už prekes? Žingsniai ko imtis ir patarimai
8 būdai, kaip suprasti, kad jis žaidžia tavo jausmais
× PASISKAITOM.LT Straipsnio paveikslėlis
Skaityti straipsnį
Prisijunk ir dalinkis savo nuomone!
Atsisiųsti
Pasiekiami ir telefone! Atsisiųsti programėlę