Žuvų sriubos receptas – švelnus ir gardus pasirinkimas

Žuvų sriuba2

Žuvų sriuba2


Reklama
Įvertinimas: 0
(0)

Žuvų sriuba – tai skanus, maistingas ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris šildo ne tik kūną, bet ir sielą. Ji tinka tiek žuvies mėgėjams, tiek vegetarams, jei paruošta su daržovėmis ir aromatingais prieskoniais.


Kodėl verta išbandyti žuvų sriubą?

  • Sveika ir maistinga: Žuvis – puikus baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių šaltinis.
  • Tinka vegetarams: Be žuvies, sriuba gali būti praturtinta įvairiomis daržovėmis ir prieskoniais.
  • Lengva pagaminti: Sriuba nereikalauja sudėtingų gamybos procesų.

Klasikinė žuvų sriuba

Sudedamosios dalys (3 porcijoms):

IngredientasKiekis
Žuvis (lydekos, lašišos ar menkės filė)300 g
Bulvės3 vnt.
Morkos2 vnt.
Svogūnas1 vnt.
Salieras1 stiebas
Vanduo1 l
Alyvuogių aliejus2 v. šaukštai
Druska ir pipiraiPagal skonį
Švieži krapaiPapuošimui

Gaminimo eiga:

ŽingsnisVeiksmas
1.Žuvį supjaustykite gabalėliais ir trumpai nuplikykite verdančiu vandeniu. Atidėkite į šalį.
2.Bulves, morkas ir salierą nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais.
3.Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite alyvuogių aliejuje iki auksinės spalvos.
4.Į puodą su vandeniu sudėkite daržoves ir virkite apie 15 minučių, kol jos taps minkštos.
5.Į sriubą įdėkite žuvies gabalėlius, druską, pipirus. Virkite dar 5 minutes.
6.Patiekite sriubą papuoštą šviežiais krapais.

Žuvų sriuba receptas
Žuvų sriuba receptas

Vegetariška žuvų sriubos versija

Ingredientai (3 porcijoms):

IngredientasKiekis
Bulvės3 vnt.
Morkos2 vnt.
Svogūnas1 vnt.
Salieras1 stiebas
Pomidorų pasta2 v. šaukštai
Vanduo1 l
Alyvuogių aliejus2 v. šaukštai
Lęšiai (virtos)100 g
Švieži krapai ir petražolėsPapuošimui

Gaminimas:

ŽingsnisVeiksmas
1.Daržoves nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
2.Svogūną ir morkas pakepinkite alyvuogių aliejuje.
3.Sudėkite daržoves į puodą su verdančiu vandeniu, įdėkite pomidorų pastą. Virkite apie 20 minučių.
4.Pridėkite virtus lęšius, druską ir pipirus. Virkite dar 5 minutes.
5.Patiekite sriubą papuoštą krapais ir petražolėmis.

Patarimai

  • Geresnis skonis: Žuvų sriubai naudokite šviežią žuvį – tai suteiks aromato.
  • Prieskonių pasirinkimas: Be druskos ir pipirų, galite naudoti lauro lapus ar čiobrelius.
  • Papildomi ingredientai: Į sriubą galite pridėti krevečių ar moliuskų. Vegetariškai versijai naudokite grūdus arba avinžirnius.

Klausimai ir atsakymai

Ar žuvų sriuba tinka šildymui?
Taip, tačiau žuvies sriuba geriausiai tinka šviežia – žuvies skonis laikui bėgant gali pasikeisti.

Kokias daržoves dar galima naudoti?
Puikiai tinka cukinijos, paprikos ar pomidorai.

Ar galima sriubą virti su pienu?
Taip, pienas arba grietinėlė suteiks sriubai švelnumo. Tai puikiai tinka kreminei versijai.


Apibendrinimas

Žuvų sriuba – tai universalus ir lengvas patiekalas, kuris gali būti pritaikytas tiek žuvies mėgėjams, tiek vegetarams. Paruošta iš šviežių ingredientų, ji taps jūsų šeimos mėgstamiausiu pasirinkimu.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra

Moterys ar vyrai? Kas dažniau sako „Myliu“, bet nemyli?
Actekų dievai: paslaptingos ir keistos istorijos
Actekų karo ginklai ir kariai: smulkiausios detalės
Didžiausi visų laikų ugnikalnių išsiveržimai: TOP 10
Kas gręsia už melagingą skambutį policijai? Baudos ir teisės, kurių galite netekti
Vyresnio amžiaus žmonių išmokos ir nuolaidos – viskas ką reikia žinoti
Psichologai atsakė: kas greičiau įsimyli – vyrai ar moterys?
Tylos valandos daugiabučiuose – taisyklės ir atsakomybė
Kaip tampama egzorcistu? Kelias, kurį nueiti gali ne kiekvienas
Skaudi tiesa: kodėl vyrams sunkiau išlaikyti santykius nei moterims?
× PASISKAITOM.LT Straipsnio paveikslėlis
Skaityti straipsnį
Prisijunk ir dalinkis savo nuomone!
Atsisiųsti
Pasiekiami ir telefone! Atsisiųsti programėlę