Reklama

Pyragas su mėtų kremu: receptas – Mint Cream Cake: Gaivus ir elegantiškas desertas

Pyragas su mėtų kremu – Mint Cream Cake: Gaivus ir elegantiškas desertas

Pyragas su mėtų kremu – Mint Cream Cake: Gaivus ir elegantiškas desertas


Įvertinimas: 0
(0)

Pyragas su mėtų kremu – tai subtilus desertas, kuris sujungia minkštą ir lengvą biskvitą su gaiviu mėtų kremu. Šis pyragas puikiai tinka vasaros šventėms ar ypatingoms progoms, kai norisi kažko gaivaus ir šiek tiek neįprasto. Mėtų kremas ne tik suteikia gaivumo, bet ir paverčia šį desertą tikru stalo puošmena.


Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 200 g
Cukrus 150 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Sviestas (minkštas) 100 g
Pienas 50 ml
Druska 1 žiupsnelis
Grietinėlė (35%) 200 ml
Mėtų ekstraktas 1 arbatinis šaukštelis
Cukraus pudra 2 šaukštai
Švieži mėtų lapeliai Papuošimui

 

Pyragas su mėtų kremu: receptas – Mint Cream Cake: Gaivus ir elegantiškas desertas
Pyragas su mėtų kremu: receptas – Mint Cream Cake: Gaivus ir elegantiškas desertas

Gaminimo trukmė

Paruošimas: 20 minučių
Kepimas: 30–35 minutės
Bendra trukmė: apie 55 minutės


Pyragas su mėtų kremu – Mint Cream Cake: Gaivus ir elegantiškas desertas
Pyragas su mėtų kremu – Mint Cream Cake: Gaivus ir elegantiškas desertas

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite tešlą
    • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
    • Sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės.
    • Įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai išplakite.
    • Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
    • Po truputį miltų mišinį įmaišykite į sviesto ir kiaušinių masę, pakaitomis pilant pieną, kol gausite vientisą tešlą.
  2. Kepkite pyragą
    • Kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
    • Supilkite tešlą į formą ir kepkite 30–35 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos.
    • Tikrinkite mediniu pagaliuku – jei jis ištrauktas sausas, pyragas jau iškepęs.
    • Leiskite pyragui visiškai atvėsti.
  3. Paruoškite mėtų kremą
    • Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standžių putų.
    • Įmaišykite mėtų ekstraktą ir gerai išmaišykite.
    • Jei norite, kad kremas būtų spalvingas, pridėkite keletą lašų žalio maistinio dažiklio.
  4. Sutepkite ir papuoškite pyragą
    • Atvėsusį pyragą horizontaliai perpjaukite perpus.
    • Vieną dalį patepkite mėtų kremu, uždėkite kitą dalį ir dar kartą patepkite viršų ir šonus kremu.
    • Pyragą papuoškite šviežiais mėtų lapeliais ir cukraus pudra.

Patarimai, kaip patobulinti pyragą

  • Jei norite dar daugiau gaivumo, į tešlą galite įmaišyti smulkiai tarkuotos citrinos žievelės.
  • Norėdami pyragui suteikti įdomesnę tekstūrą, galite į tešlą įmaišyti šokolado drožlių ar migdolų plokštelių.
  • Pyragą galite patiekti su šviežiomis uogomis, tokiomis kaip avietės ar mėlynės, kurios puikiai derės su mėtų kremu.
  • Mėtų ekstraktą galite pakeisti smulkintais šviežiais mėtų lapeliais, jei norite natūralesnio skonio.

Pyrago apibendrinimas

Pyragas su mėtų kremu – tai tobulas gaivumo ir saldumo derinys. Jo subtilus mėtų skonis puikiai atsveria saldžią tešlą, o vizualiai patrauklus papuošimas garantuoja, kad jis taps pagrindiniu šventinio stalo akcentu.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 5796 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą