Reklama

Greitas varškės spurgyčių receptas, kuris nustebins!

Paslaptis, kaip pasigaminti tobulas varškės spurgytes!

Paslaptis, kaip pasigaminti tobulas varškės spurgytes!


Įvertinimas: 0
(0)

Varškės spurgytės: Skani ir paprasta namų desertų klasika

Varškės spurgytės – tai tradicinis lietuviškas desertas, kuris ypač tinka tiek kasdieniam užkandžiui, tiek ir ypatingoms progoms. Jų paruošimas nesudėtingas, o skonis – tiesiog nuostabus! Varškės spurgytės yra minkštos, lengvos, saldžios ir šiek tiek traškios išorėje. Jos puikiai tinka tiek su kava, tiek su šaltu gėrimu. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu varškės spurgyčių receptu, naudingais patarimais ir atsakymais į dažniausiai užduodamus klausimus.

Kas yra varškės spurgytės?

Varškės spurgytės yra nedideli, švelnūs kepiniai, kurių pagrindinis ingredientas – varškė. Jos būna minkštos ir purus viduje, o išorėje dažnai būna šiek tiek traškios. Dažnai jas patiekiame su cukraus pudra arba uogiene, kad suteiktume daugiau saldumo. Tai populiarus patiekalas tiek suaugusiems, tiek vaikams, nes yra lengvai paruošiamas ir labai skanus.

Varškės spurgytės receptas (3 žmonėms)

Ingredientai:

  • 250 g varškės (geriausiai liesos arba vidutinės riebumo)
  • 1 kiaušinis
  • 150 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina)
  • Aliejus kepimui (geriausiai augalinis)
  • Cukraus pudra (pabarstymui)

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite tešlą.
    Pirmiausia į didelį dubenį įdėkite varškę, kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite, kad susimaišytų visi ingredientai. Tada įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Minkyti reikia kol gausite minkštą, bet ne per daug lipnią tešlą. Jei tešla per lipni, pridėkite šiek tiek daugiau miltų.
  2. Formuokite spurgytes.
    Iš paruoštos tešlos formuokite mažus rutuliukus – spurgytes. Jos turėtų būti apie 3-4 cm skersmens. Galite šiek tiek jas suformuoti rankomis ir sušvelninti kraštus, kad gautumėte tolygias formas.
  3. Kepkite spurgytes.
    Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Įpilkite pakankamai aliejaus, kad spurgytės galėtų plaukti ir tolygiai iškepti. Įdėkite spurgytes į įkaitintą aliejų ir kepkite, kol jos taps aukso spalvos. Tai trunka apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Svarbu nuolat stebėti, kad jos nenudegtų.
  4. Patiekimas.
    Kai spurgytės bus paruoštos, jas išimkite iš aliejaus ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte perteklinį aliejų. Pabarstykite cukraus pudra ir galite patiekti su mėgstama uogiene arba šokoladiniu padažu. Skanaus!

Naudingi patarimai

  • Varškės pasirinkimas. Norėdami gauti purias ir minkštas spurgytes, rinkitės šviežią ir ne per riebią varškę. Jei varškė labai sausa, galite ją sumaišyti su šiek tiek grietinės ar jogurto, kad gautumėte norimą konsistenciją.
  • Tešlos konsistencija. Jei tešla per daug lipni, įdėkite šiek tiek daugiau miltų, tačiau neperdauginkite – tešla turi būti minkšta ir švelni.
  • Kepimo aliejus. Norėdami, kad spurgytės būtų traškios, kepkite jas ne per daug aukštoje temperatūroje, kad jie gerai iškeptų ir nesudegtų. Aliejaus temperatūra turi būti maždaug 170–180 °C.
  • Skonis pagal jūsų pageidavimus. Galite pridėti cinamono ar citrinos žievelės į tešlą, kad suteiktumėte spurgytėms papildomų skonių. Taip pat jas galima pabarstyti kakavos milteliais, kad būtų šokoladinės.
Paslaptis, kaip pasigaminti tobulas varškės spurgytes!
Paslaptis, kaip pasigaminti tobulas varškės spurgytes!

Dažniausiai užduodami klausimai

Klausimas: Ar galima pagaminti varškės spurgytes be kiaušinio?
Atsakymas: Taip, galite naudoti kiaušinio pakaitalą, pavyzdžiui, bananą arba obuolių tyrę, kad spurgytės būtų be kiaušinio. Tačiau tešla gali būti šiek tiek kitokios tekstūros.

Klausimas: Ar spurgytes galima gaminti su kita varške, pavyzdžiui, su saldesne?
Atsakymas: Taip, galite naudoti saldesnę varškę, tačiau tuomet sumažinkite pridėto cukraus kiekį, kad patiekalas nebūtų per saldus.

Klausimas: Ar galima naudoti visus miltus, pavyzdžiui, pilno grūdo?
Atsakymas: Taip, galima naudoti pilno grūdo miltus, tačiau spurgytės bus šiek tiek tankesnės. Jei norite švelnesnės tekstūros, derinkite pilno grūdo ir baltus miltus.

Klausimas: Kaip galima patiekti varškės spurgytes?
Atsakymas: Spurgytės puikiai tinka su uogiene, šokolado padažu arba tiesiog su cukraus pudra. Taip pat galite jas patiekti su mėgstamais vaisiais arba kava.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 4990 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą