Reklama

Grietinės pyrago receptas – Sour Cream Cake: Švelnus ir drėgnas desertas

Grietinės pyragas – Sour Cream Cake: Švelnus ir drėgnas desertas

Grietinės pyragas – Sour Cream Cake: Švelnus ir drėgnas desertas


Įvertinimas: 0
(0)

Grietinės pyragas yra nuostabus desertas, kuris pasižymi švelnia tekstūra ir nuostabiu skoniu. Grietinė suteikia pyragui drėgnumo ir subtilų rūgštumą, kuris puikiai dera su saldumu. Tai yra paprastas ir lengvas pyragas, tačiau jo skonis yra tikrai išskirtinis. Toks pyragas puikiai tinka tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek šventiniam stalui.


Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 200 g
Cukrus 150 g
Grietinė 200 g
Sviestas 100 g
Kiaušinis 1 vnt.
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Druska 1 žiupsnelis
Pienas 50 ml

 

Grietinės pyrago receptas – Sour Cream Cake: Švelnus ir drėgnas desertas
Grietinės pyrago receptas – Sour Cream Cake: Švelnus ir drėgnas desertas

Grietinės pyragas – Sour Cream Cake: Švelnus ir drėgnas desertas
Grietinės pyragas – Sour Cream Cake: Švelnus ir drėgnas desertas

Gaminimo trukmė

Paruošimas: 15 minučių
Kepimas: 35-40 minučių
Bendra trukmė: apie 50 minutes


Gaminimo eiga

  1. Paruoškite tešlą
    • Sviestą su cukrumi išsukite iki purios masės.
    • Įmuškite kiaušinį ir vanilinį cukrų, gerai išplakite.
    • Į tešlą įmaišykite grietinę ir pieną, gerai išmaišykite.
    • Po truputį įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  2. Formuokite pyragą
    • Kepimo formą (apie 20 cm skersmens) ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
    • Supilkite tešlą į formą ir tolygiai ją paskirstykite.
  3. Kepkite pyragą
    • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
    • Kepkite pyragą apie 35-40 minučių, kol jis taps auksinės spalvos ir viduryje įkištas medinis pagaliukas išliks sausas.
  4. Atvėsinkite ir papuoškite
    • Ištraukę pyragą iš orkaitės, leiskite jam atvėsti.
    • Patiekite su šviežia grietinėle arba šokolado glaistu, jei norite.

Patarimai, kaip patobulinti pyragą

  • Jei norite intensyvesnio skonio, galite į tešlą įdėti šiek tiek citrinos žievelės arba vanilės ekstrakto.
  • Papuoškite pyragą šviežiais vaisiais, tokiais kaip braškės, mėlynės ar avietės, kad jis atrodytų dar spalvingesnis ir gauti papildomo skonio.
  • Jei mėgstate saldesnius desertus, galite į pyragą įdėti šiek tiek daugiau cukraus arba apibarstyti cukraus pudra.

Pyrago apibendrinimas

Grietinės pyragas – tai paprastas, tačiau skanus desertas, kuris turi nuostabų skonį ir drėgną tekstūrą. Jis tiks tiek šventėms, tiek kasdieniams užkandžiams. Subtilus grietinės rūgštumas ir saldumas padaro šį pyragą tikru pasilepinimu.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 5018 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą