Reklama

Kepta antis su obuoliais – receptas, šventinio stalo pažiba

Kepta antis su obuoliais

Įvertinimas: 0
(0)

Kepta antis su obuoliais yra patiekalas, kuris nepalieka abejingų. Švelnus, sultingas antienos skonis puikiai dera su saldžiarūgščiais obuoliais. Tai puikus pasirinkimas ypatingai progai ar tiesiog norint nustebinti artimuosius. Šiame straipsnyje rasite detalų receptą, naudingų patarimų bei atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus.


Receptas: Kepta antis su obuoliais 3 asmenims

Ingredientas Kiekis
Antis (apie 1,5 kg) 1 vnt.
Obuoliai (rūgštūs) 3 vnt.
Druska 1 šaukštas
Juodieji pipirai 1 arbatinis šaukštelis
Česnakas 3 skiltelės
Medus 2 šaukštai
Citrinos sultys 1 šaukštas
Alyvuogių aliejus 2 šaukštai
Prieskoniai (čiobreliai, raudonėlis) Pagal skonį

Kaip paruošti keptą antį su obuoliais

Žingsnis Aprašymas
1. Paruoškite antį Antį gerai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Ištrinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais.
2. Paruoškite įdarą Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite ketvirčiais. Įmaišykite medų ir citrinos sultis.
3. Užpildykite antį Anties vidų prikimškite obuoliais. Likusius obuolius galite išdėlioti aplink antį kepimo formoje.
4. Paruoškite marinadą Sumaišykite alyvuogių aliejų, sutrintą česnaką ir papildomus prieskonius. Šiuo mišiniu ištrinkite anties odą.
5. Kepkite antį Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Antį dėkite į kepimo indą, uždenkite folija ir kepkite apie 1,5 valandos. Kas 30 min. apšlakstykite antį išsiskyrusiu skysčiu.
6. Pabaikite kepimą Nuimkite foliją ir pakepkite dar 20–30 minučių, kad odelė taptų traški. Patiekite šiltą su obuoliais ir mėgstamu garnyru.

Naudingi patarimai

  1. Anties pasirinkimas: Pasirinkite šviežią arba gerai atšildytą antį, nes tai lemia patiekalo sultingumą.
  2. Obuolių rūšis: Naudokite rūgštesnius obuolius, tokius kaip „Antonovka” ar „Granny Smith”. Jie suteiks malonų skonio balansą.
  3. Traški odelė: Norint pasiekti tobulą odelę, paskutines 10 minučių kepkite antį didesnėje temperatūroje (200–220°C).
  4. Skystis kepimo metu: Nepamirškite anties apšlakstyti išsiskyrusiu sultiniu – tai padės išlaikyti mėsą sultingą.
  5. Papildomi pagardai: Šalia obuolių galima pridėti bulvių, morkų ar džiovintų slyvų.
Kepta antis su obuoliais
Kepta antis su obuoliais

Dažniausiai užduodami klausimai

1. Ar galima antį kepti su kitais vaisiais?
Taip, anties skonis puikiai dera su slyvomis, kriaušėmis ar apelsinais. Vaisius galite derinti pagal savo skonį.

2. Kodėl mano antis išėjo sausa?
Dažniausiai taip nutinka, jei antis kepama per ilgai arba nebuvo apšlakstoma kepimo metu. Sekite kepimo laiką ir reguliariai tikrinkite mėsą.

3. Koks garnyras tinka prie keptos anties?
Prie anties su obuoliais puikiai tinka keptos bulvės, rauginti kopūstai arba lengvai karamelizuoti morkų juostelės.


Įdomūs faktai apie keptą antį su obuoliais

  • Antis su obuoliais yra tradicinis patiekalas daugelyje Europos šalių, ypač per šventes.
  • Obuoliai ne tik suteikia skonio, bet ir padeda išlaikyti mėsą sultingą kepimo metu.
  • Antiena yra turtinga geležimi ir omega-3 riebiosiomis rūgštimis, todėl tai ne tik skanus, bet ir naudingas pasirinkimas.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 5018 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą