Reklama

Kiaušinių pyragas: receptas – Egg Cake: Paprastas, lengvas ir gardus desertas

Kiaušinių pyragas – Egg Cake: Paprastas, lengvas ir gardus desertas

Kiaušinių pyragas – Egg Cake: Paprastas, lengvas ir gardus desertas


Įvertinimas: 0
(0)

Kiaušinių pyragas – tai klasikinis desertas, pasižymintis švelnia tekstūra ir subtiliu skoniu. Šis pyragas yra universalus – galite jį patiekti kaip lengvą užkandį, desertą ar pusryčių akcentą. Be to, tai puikus pasirinkimas, jei norite išbandyti paprastą, bet skanų receptą.


Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kiaušiniai 5 vnt.
Cukrus 150 g
Kvietiniai miltai 150 g
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Sviestas (ištirpintas) 50 g
Pienas 50 ml
Druska 1 žiupsnelis

 

Kiaušinių pyragas: receptas – Egg Cake: Paprastas, lengvas ir gardus desertas
Kiaušinių pyragas: receptas – Egg Cake: Paprastas, lengvas ir gardus desertas

Gaminimo trukmė

Paruošimas: 15 minučių
Kepimas: 25–30 minučių
Bendra trukmė: apie 45 minutės


Kiaušinių pyragas – Egg Cake: Paprastas, lengvas ir gardus desertas
Kiaušinių pyragas – Egg Cake: Paprastas, lengvas ir gardus desertas

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite tešlą
    • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
    • Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu apie 5–7 minutes, kol masė taps šviesi ir puri.
    • Įmaišykite vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos.
  2. Įmaišykite sausus ingredientus
    • Miltus ir kepimo miltelius persijokite į dubenį, kad nebūtų gumulėlių.
    • Atsargiai, maišant iš apačios į viršų, įmaišykite miltų mišinį į kiaušinių masę.
    • Supilkite ištirpintą sviestą ir pieną, lengvai išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Kepkite pyragą
    • Kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
    • Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite paviršių.
    • Kepkite 25–30 minučių, kol pyrago viršus taps auksinės spalvos.
    • Patikrinkite, ar pyragas iškepęs, įsmeigdami medinį pagaliuką – jei jis ištrauktas sausas, pyragas jau paruoštas.
  4. Atvėsinkite ir patiekite
    • Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti formoje apie 10 minučių.
    • Išimkite iš formos ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.

Patarimai, kaip patobulinti pyragą

  • Jei norite įvairesnio skonio, galite į tešlą įmaišyti tarkuotos citrinos arba apelsino žievelės.
  • Pyragą galite apibarstyti cukraus pudra arba pateikti su šviežiomis uogomis ir plakta grietinėle.
  • Norėdami sukurti šokoladinę versiją, į tešlą pridėkite 2 šaukštus kakavos miltelių ir sumažinkite miltų kiekį.
  • Kiaušinių pyragas puikiai tiks su šiltu vanilės arba karamelės padažu.

Pyrago apibendrinimas

Kiaušinių pyragas – tai paprastas, bet itin skanus desertas, kurį lengva paruošti ir pritaikyti pagal savo skonį. Jo puri tekstūra ir subtilus skonis paverčia šį pyragą idealiu pasirinkimu tiek kasdieniam stalui, tiek ypatingai progai.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 5018 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą