Reklama

Neapolietiška pica: Autentiškas itališkas skonis

Neapolietiška pica: Autentiškas itališkas skonis jūsų namuose

Neapolietiška pica: Autentiškas itališkas skonis jūsų namuose


Įvertinimas: 0
(0)

Neapolietiška pica – tai viena iš populiariausių ir tradicinių Italijos patiekalų. Jos ištakos siekia Neapolį, o šiuo metu ji yra mylimas patiekalas visame pasaulyje. Unikali neapolietiškos picos savybė yra plonas, traškus pagrindas ir paprastų, tačiau kokybiškų ingredientų derinys. Pica su pomidorų padažu, mozzarella ir bazilikais yra tai, kas padaro šią picą nepaprastai skanią. Ir geriausia, kad ji tinka ir vegetarams, nes galima pasirinkti įvairius daržovių priedus.


Neapolietiška pica (skirta 3 žmonėms)

Ingredientai:

  • 250 g miltų (geriausia picos miltai tipo „00”)
  • 160 ml šilto vandens
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis sausų mielių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 200 g pomidorų padažo (be pridėtinio cukraus)
  • 250 g mozzarella sūrio (galima naudoti veganišką variantą)
  • 8-10 šviežių baziliko lapų
  • 1 šaukštelis džiovinto orégano
  • 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus (apipylimui)

Gaminimo eiga:

Veiksmas Aprašymas
1. Tešlos paruošimas Sumaišykite šiltą vandenį su cukrumi ir mielėmis. Leiskite joms rehidruotis apie 10 minučių. Tada įmaišykite miltus, druską ir alyvuogių aliejų. Išminkykite tešlą, kol ji taps elastinga.
2. Tešlos kėlimasis Uždenkite tešlą ir palikite ją šiltai valandą, kol ji padvigubės.
3. Picos formavimas Po to, kai tešla pakils, ją padalinkite į tris dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite apskritimus, plonindami tešlą rankomis arba kočėlu.
4. Picos padažo tepimas Ant kiekvieno picos pagrindo paskleiskite pomidorų padažą, užberkite džiovintu oréganu ir šlakelį alyvuogių aliejaus.
5. Sūrio ir priedų dėliojimas Ant padažo dėkite supjaustytą mozzarella sūrį ir šviežius baziliko lapus.
6. Kepimas Kepkite picas įkaitintoje orkaitėje 250 °C temperatūroje apie 7-10 minučių arba kol pagrindas taps auksinės spalvos ir traškus.
7. Patiekiama Patiekite picas tiesiai iš orkaitės, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir, jei norite, papildomai papuoškite šviežiais baziliko lapais.

Neapolietiška pica: Autentiškas itališkas skonis jūsų namuose
Neapolietiška pica: Autentiškas itališkas skonis jūsų namuose

Naudingi patarimai:

  • Tešlos minkymas: Tešla turi būti minkšta ir elastinga. Jei ji per lipni, įdėkite šiek tiek daugiau miltų, tačiau venkite ją per daug suminkyti, kad neišdžiūtų.
  • Mozzarella: Geriausia naudoti šviežią mozzarella sūrį, tačiau jei jo nėra, puikiai tiks ir kiti sūriai, pavyzdžiui, provolonas arba net veganiški sūriai.
  • Kepti orkaitėje: Pica turėtų būti kepama labai karštoje orkaitėje, kad pagrindas būtų traškus, o sūris tirptų greitai ir tolygiai.
  • Padažo pasirinkimas: Pomidorų padažas turi būti be pridėtinio cukraus, kad pica būtų kuo natūralesnė.

Vegetariška neapolietiška pica (skirta 3 žmonėms)

Vegetariška neapolietiška pica puikiai tinka tiems, kurie vengia mėsos. Galite ją papildyti įvairiais šviežiais ingredientais, tokiais kaip grybai, paprikos, alyvuogės ar cukinijos. Tai suteikia picos skoniui daugiau įvairovės ir šviežumo.

Ingredientai:

  • 250 g miltų
  • 160 ml šilto vandens
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis sausų mielių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 200 g pomidorų padažo
  • 250 g veganiško mozzarella sūrio
  • 8-10 šviežių baziliko lapų
  • 1 šaukštelis džiovinto orégano
  • 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus (apipylimui)
  • Papildomi daržovių priedai: grybeliai, paprika, alyvuogės

Veiksmai:

Veiksmas Aprašymas
1. Tešlos paruošimas Sumaišykite vandenį, cukrų ir mieles, leiskite joms ištirpti. Po to įmaišykite miltus, druską ir alyvuogių aliejų. Išminkykite tešlą.
2. Pakilimas Uždenkite tešlą ir palikite šiltai valandą, kad ji pakiltų.
3. Tešlos formavimas Padalinkite tešlą į tris dalis ir suformuokite plonus apskritimus.
4. Padažo tepimas Ant kiekvieno pagrindo paskleiskite pomidorų padažą, užberkite orégano ir alyvuogių aliejus.
5. Daržovių ir sūrio dėliojimas Ant padažo uždėkite veganišką mozzarella sūrį ir papildomai daržoves pagal pageidavimus.
6. Kepimas Kepkite orkaitėje 250 °C temperatūroje apie 7-10 minučių, kol pagrindas taps traškus, o sūris išsilydys.
7. Patiekiama Patiekite šviežią pica su alyvuogių aliejumi ir papildomais baziliko lapais.

Klausimai ir atsakymai

K: Ar galiu naudoti kitus sūrius vietoj mozzarella?
A: Taip, vietoje mozzarella galima naudoti provoloną arba net veganišką sūrį, kuris taip pat suteiks puikų skonį.

K: Ar galima pasigaminti pica be mielių?
A: Taip, galima naudoti kepimo miltelius arba net picos tešlą be mielių, tačiau tešla bus kitaip tekstūruota.

K: Ar galiu iškepti picas iš anksto?
A: Taip, galite iškepti picas iš anksto, tačiau jas geriausia šildyti orkaitėje prieš pat patiekimą, kad jie būtų traškūs.

K: Ką daryti, jei neturiu šviežių baziliko lapų?
A: Jei neturite šviežių baziliko lapų, galite naudoti džiovintą baziliką arba net kitus žolelių mišinius, tokius kaip orégano.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 5018 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą