Reklama

Silkė su majonezu: paprastas ir skanus receptas

Silkės užkandis su majonezu

Silkės užkandis su majonezu


Įvertinimas: 0
(0)

Silkės užkandis su majonezu – puikus pasirinkimas, kai norite nustebinti svečius ar tiesiog pasimėgauti gardžiu patiekalu. Šis receptas skirtas trims žmonėms, o jo paruošimas neužtruks ilgai. Štai kaip pagaminti šį užkandį, papildytą naudingais patarimais ir atsakymais į dažniausius klausimus.


Recepto sudedamosios dalys ir paruošimas

Ingredientai Kiekis
Silkė (marinuota) 200 g
Virtos bulvės 3 vnt. (vidutinės)
Virtas kiaušinis 2 vnt.
Raudonas svogūnas 1 vnt. (mažas)
Majonezas 4 šaukštai
Kaparėliai (nebūtina) 1 šaukštas
Šviežios žolelės (krapai, petražolės) pagal skonį
Druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga

Veiksmas Instrukcijos
1. Paruošti bulves ir kiaušinius Išvirkite bulves ir kiaušinius, nulupkite ir leiskite atvėsti.
2. Pjaustyti silkę Silkę supjaustykite mažais gabalėliais.
3. Supjaustyti daržoves ir kiaušinius Svogūną supjaustykite smulkiai, bulves ir kiaušinius – vidutinio dydžio kubeliais.
4. Sumaišyti ingredientus Sumaišykite silkę, bulves, kiaušinius, svogūnus, majonezą ir kaparėlius.
5. Paskaninti Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintomis žolelėmis.
6. Patiekti Užkandį sudėkite į serviravimo lėkštę ir papuoškite žolelėmis.

Silkės užkandis su majonezu
Silkės užkandis su majonezu

Naudingi patarimai

  1. Silkės kokybė. Naudokite šviežią, kokybiškai marinuotą silkę – tai lems užkandžio skonį. Jei silkė labai sūri, prieš naudojimą pamirkykite ją piene.
  2. Papildomi priedai. Norėdami išgauti intensyvesnį skonį, įdėkite šiek tiek marinuotų agurkėlių arba smulkiai pjaustytų alyvuogių.
  3. Majonezo pasirinkimas. Naudokite natūralų majonezą arba pasiruoškite jį patys. Taip pat galima maišyti su graikišku jogurtu.
  4. Dekoravimas. Papuoškite užkandį ne tik žolelėmis, bet ir granato sėklomis – tai suteiks spalvų ir šiek tiek rūgštumo.

Dažniausiai užduodami klausimai

1. Ar galima silkę pakeisti kitu produktu?
Taip, silkę galite pakeisti rūkyta lašiša arba tunu – užkandis bus kitokio skonio, bet vis tiek gardus.

2. Kaip ilgai šis užkandis gali stovėti šaldytuve?
Užkandį laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip 24 valandas, kad išliktų šviežias ir skanus.

3. Kokią silkę geriausia naudoti – aliejuje ar marinuotą?
Marinuota silkė suteiks daugiau skonio, tačiau galite naudoti ir aliejuje laikytą – svarbu gerai ją nusausinti.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 5018 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą