Klasikinis šokoladinis pudingas: tobulo deserto receptas!
Šokoladinis pudingas – tai klasikinis ir gaivus desertas, kuris niekada neišeina iš mados. Nesvarbu, ar ieškote greito deserto šventinei vakarienei, ar tiesiog noro pasilepinti kasdieniu skanėstu, šokoladinis pudingas yra puikus pasirinkimas. Šis receptas paprastas, lengvai paruošiamas ir garantuotai sužavės kiekvieną. Šiame straipsnyje rasite išsamų receptą, naudingus patarimus ir dažniausiai užduodamus klausimus, kurie jums padės pasigaminti idealią šokoladinį pudingą.
Recepto sudedamosios dalys ir paruošimas
Ingredientai | Kiekis |
---|---|
Pienas | 500 ml |
Cukrus | 100 g |
Kakava (nesaldinta) | 40 g |
Maizena (kukurūzų krakmolas) | 3 šaukštai |
Druska | žiupsnelis |
Vanilinis ekstraktas | 1 šaukštelis |
Šokolado drožlės (juodas) | 100 g |
Gaminimo eiga
Veiksmas | Instrukcijos |
---|---|
1. Paruošti pagrindą | Į puodą įpilkite pieną ir cukrų, sudėkite kakavą ir druską. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai būtų tolygiai susimaišę. |
2. Kukurūzų krakmolas | Sumaišykite maizeną su keliais šaukštais šalto pieno ir supilkite į puodą. Verdant nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumulėliai. |
3. Virimas | Užvirkite pudingą ir virkite dar 5-7 minutes ant vidutinės ugnies, kol jis sutirštės. Atminkite, kad pudingas dar šiek tiek sutirštės, kai atvės. |
4. Pabaigti paruošimą | Įmaišykite vanilinį ekstraktą ir šokolado drožles, kol viskas ištirps ir tolygiai susimaišys. |
5. Patiekti | Supilkite pudingą į dubenėlius arba indelius ir palikite atvėsti. Vėliau galite papuošti plakta grietinėle, šokolado drožlėmis ar šviežiomis uogomis. |
Naudingi patarimai
- Pienas. Šokoladinis pudingas gali būti gaminamas su neriebesniu pienu (pvz., augaliniu pienu, kokosų pienu) arba paprastu pienu, priklausomai nuo jūsų mitybos poreikių.
- Kakava. Šokoladiniam pudingui naudokite nesaldintą kakavą, nes dauguma parduotuvėje pirktų šokolado pudingų mišiniai yra per saldūs.
- Maizena. Sumaišykite maizeną su nedideliu kiekiu šalto pieno, kad nesusidarytų gumulėlių, kol ji ištirpsta. Tai padeda pudingui sutirštėti.
- Šokolado drožlės. Naudokite geros kokybės juodo šokolado drožles, kad jūsų pudingas būtų turtingesnis ir aromatingesnis.
- Papuošimai. Pudingą galima patiekti su plakta grietinėle, šviežiomis uogomis, trupiniais sausainiais arba mėgstamais sirupais.
Dažniausiai užduodami klausimai
1. Ar galima naudoti pieno pakaitalus?
Taip, galite naudoti bet kokį mėgstamą pieno pakaitalą, pavyzdžiui, migdolų pieną, kokosų pieną ar sojos pieną. Pudingas vis tiek pavyks, nors gali keistis jo skonis ir tekstūra.
2. Kiek laiko šokoladinis pudingas išlieka šviežias?
Šokoladinis pudingas gali būti laikomas šaldytuve iki 3-4 dienų. Jį uždarykite hermetiškame inde, kad išlaikytų šviežumą.
3. Ar pudingas gali būti šaldomas?
Taip, šokoladinis pudingas puikiai tinka šaldymui! Tiesiog uždarykite jį sandariame inde ir laikykite iki mėnesio šaldiklyje.