Reklama

Klasikinis šokoladinis pudingas: tobulo deserto receptas!

Šokoladinis pudingas

Šokoladinis pudingas


Įvertinimas: 0
(0)

Šokoladinis pudingas – tai klasikinis ir gaivus desertas, kuris niekada neišeina iš mados. Nesvarbu, ar ieškote greito deserto šventinei vakarienei, ar tiesiog noro pasilepinti kasdieniu skanėstu, šokoladinis pudingas yra puikus pasirinkimas. Šis receptas paprastas, lengvai paruošiamas ir garantuotai sužavės kiekvieną. Šiame straipsnyje rasite išsamų receptą, naudingus patarimus ir dažniausiai užduodamus klausimus, kurie jums padės pasigaminti idealią šokoladinį pudingą.


Recepto sudedamosios dalys ir paruošimas

Ingredientai Kiekis
Pienas 500 ml
Cukrus 100 g
Kakava (nesaldinta) 40 g
Maizena (kukurūzų krakmolas) 3 šaukštai
Druska žiupsnelis
Vanilinis ekstraktas 1 šaukštelis
Šokolado drožlės (juodas) 100 g

Gaminimo eiga

Veiksmas Instrukcijos
1. Paruošti pagrindą Į puodą įpilkite pieną ir cukrų, sudėkite kakavą ir druską. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai būtų tolygiai susimaišę.
2. Kukurūzų krakmolas Sumaišykite maizeną su keliais šaukštais šalto pieno ir supilkite į puodą. Verdant nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumulėliai.
3. Virimas Užvirkite pudingą ir virkite dar 5-7 minutes ant vidutinės ugnies, kol jis sutirštės. Atminkite, kad pudingas dar šiek tiek sutirštės, kai atvės.
4. Pabaigti paruošimą Įmaišykite vanilinį ekstraktą ir šokolado drožles, kol viskas ištirps ir tolygiai susimaišys.
5. Patiekti Supilkite pudingą į dubenėlius arba indelius ir palikite atvėsti. Vėliau galite papuošti plakta grietinėle, šokolado drožlėmis ar šviežiomis uogomis.

Šokoladinis pudingas
Šokoladinis pudingas

Naudingi patarimai

  1. Pienas. Šokoladinis pudingas gali būti gaminamas su neriebesniu pienu (pvz., augaliniu pienu, kokosų pienu) arba paprastu pienu, priklausomai nuo jūsų mitybos poreikių.
  2. Kakava. Šokoladiniam pudingui naudokite nesaldintą kakavą, nes dauguma parduotuvėje pirktų šokolado pudingų mišiniai yra per saldūs.
  3. Maizena. Sumaišykite maizeną su nedideliu kiekiu šalto pieno, kad nesusidarytų gumulėlių, kol ji ištirpsta. Tai padeda pudingui sutirštėti.
  4. Šokolado drožlės. Naudokite geros kokybės juodo šokolado drožles, kad jūsų pudingas būtų turtingesnis ir aromatingesnis.
  5. Papuošimai. Pudingą galima patiekti su plakta grietinėle, šviežiomis uogomis, trupiniais sausainiais arba mėgstamais sirupais.

Dažniausiai užduodami klausimai

1. Ar galima naudoti pieno pakaitalus?
Taip, galite naudoti bet kokį mėgstamą pieno pakaitalą, pavyzdžiui, migdolų pieną, kokosų pieną ar sojos pieną. Pudingas vis tiek pavyks, nors gali keistis jo skonis ir tekstūra.

2. Kiek laiko šokoladinis pudingas išlieka šviežias?
Šokoladinis pudingas gali būti laikomas šaldytuve iki 3-4 dienų. Jį uždarykite hermetiškame inde, kad išlaikytų šviežumą.

3. Ar pudingas gali būti šaldomas?
Taip, šokoladinis pudingas puikiai tinka šaldymui! Tiesiog uždarykite jį sandariame inde ir laikykite iki mėnesio šaldiklyje.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 5018 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą