Reklama

Pyragas su šokoladiniais gabalėliais receptas – Chocolate Chip Cake: Saldus ir šokoladinis desertas

Pyragas su šokoladiniais gabalėliais – Chocolate Chip Cake: Saldus ir šokoladinis desertas

Pyragas su šokoladiniais gabalėliais – Chocolate Chip Cake: Saldus ir šokoladinis desertas


Įvertinimas: 0
(0)

Pyragas su šokoladiniais gabalėliais – tai saldus ir šokoladinis desertas, kuris sužavės visus šokolado mėgėjus. Šis pyragas yra itin paprastas pagaminti, tačiau jo skonis ir tekstūra nepaliks abejingų. Šokoladiniai gabalėliai suteikia pyragui ne tik nuostabų skonį, bet ir tekstūros kontrastą. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek šventiniam stalui.


Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 200 g
Cukrus 150 g
Šokoladiniai gabalėliai 150 g
Sviestas 100 g
Kiaušinis 1 vnt.
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Druska 1 žiupsnelis
Pienas 50 ml

 

Pyragas su šokoladiniais gabalėliais receptas – Chocolate Chip Cake: Saldus ir šokoladinis desertas
Pyragas su šokoladiniais gabalėliais receptas – Chocolate Chip Cake: Saldus ir šokoladinis desertas

Gaminimo trukmė

Paruošimas: 15 minučių
Kepimas: 35-40 minučių
Bendra trukmė: apie 50 minutes


Pyragas su šokoladiniais gabalėliais – Chocolate Chip Cake: Saldus ir šokoladinis desertas
Pyragas su šokoladiniais gabalėliais – Chocolate Chip Cake: Saldus ir šokoladinis desertas

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite tešlą
    • Sviestą su cukrumi išsukite iki purios ir šviesios masės.
    • Įmuškite kiaušinį ir vanilinį cukrų, gerai išplakite.
    • Į tešlą įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
    • Pamažu pilkite pieną ir maišykite, kol gausite vientisą tešlą.
    • Pabaigoje įmaišykite šokoladinius gabalėlius.
  2. Formuokite pyragą
    • Kepimo formą (apie 20 cm skersmens) ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
    • Supilkite tešlą į formą ir tolygiai paskirstykite.
  3. Kepkite pyragą
    • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
    • Kepkite pyragą apie 35-40 minučių, kol jis taps auksinės spalvos ir viduryje įkištas medinis pagaliukas išliks sausas.
  4. Atvėsinkite ir papuoškite
    • Ištraukę pyragą iš orkaitės, leiskite jam atvėsti.
    • Patiekite su šviežia grietinėle ar ledais, jei norite.

Patarimai, kaip patobulinti pyragą

  • Jei norite intensyvesnio šokolado skonio, galite naudoti tamsų šokoladą su didesniu kakavos kiekiu.
  • Pyragą galite apibarstyti papildomais šokoladiniais gabalėliais prieš kepimą, kad jis būtų dar šokoladiškesnis.
  • Papuoškite pyragą su plakta grietinėle arba šokolado glaistu.
  • Jei norite, į tešlą galite įdėti ir riešutų, pvz., graikinių ar migdolų, kurie suteiks papildomo traškumo.

Pyrago apibendrinimas

Pyragas su šokoladiniais gabalėliais – tai tobula kombinacija saldaus pyrago ir šokolado. Jo švelni tekstūra ir šokoladinių gabalėlių kontrastas suteikia nuostabų skonį. Tai idealus pasirinkimas visiems, kurie mėgsta šokoladą, ir puikus desertas tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek šventiniam stalui.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 5018 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą