Reklama

Kanoliai – receptas, gardus desertas, tinkantis ir vegetarams

Kanoliai – gardus desertas, tinkantis ir vegetarams

Kanoliai – gardus desertas, tinkantis ir vegetarams


Įvertinimas: 0
(0)

Kanoliai – tai tradicinis Sicilijos desertas, kuris žavi savo skoniu, traškumu ir kreminiu įdaru. Įdomu tai, kad šį skanėstą galima lengvai pritaikyti vegetarams! Ar norėtumėte sužinoti, kaip paruošti šį itališką gardėsį savo virtuvėje? Skaitykite toliau, nes čia rasite receptą, naudingų patarimų ir atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus.


Kas yra kanoliai?

Kanoliai – tai traškūs vamzdeliai, pagaminti iš tešlos ir užpildyti kreminiu įdaru. Jie dažniausiai patiekiami kaip desertas ir yra populiarūs ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Nors tradicinis įdaras gaminamas iš rikotos sūrio, jis puikiai tinka ir įvairioms improvizacijoms.


Receptas: Kanoliai trims žmonėms

Ingredientai Kiekis
Miltai 150 g
Cukrus 50 g
Druska Žiupsnelis
Sviestas (tirpintas) 50 g
Vanduo 30 ml
Baltojo vyno actas 1 šaukštelis
Rikota 200 g
Cukraus pudra 60 g
Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
Šokolado drožlės 30 g
Apelsinų žievelė 1 šaukštelis (smulkinta)

Gaminimo procesas

Žingsnis Aprašymas
1. Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sviestą. Įpilkite acto ir vandens, minkyti, kol tešla taps elastinga.
2. Atvėsinkite tešlą. Apvyniokite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 30 minučių.
3. Formuokite kanolių tešlą. Tešlą iškočiokite plonai, supjaustykite kvadratais ir suvyniokite ant metalinių formelių.
4. Kepkite tešlą. Įkaitinkite aliejų iki 180 °C ir kepkite tešlos vamzdelius, kol jie taps auksinės spalvos.
5. Paruoškite įdarą. Rikotą sumaišykite su cukraus pudra, vanile, apelsinų žievele ir šokolado drožlėmis.
6. Užpildykite kanolius. Įdaru pripildykite vamzdelius prieš patiekdami.

Kanoliai – gardus desertas, tinkantis ir vegetarams
Kanoliai – gardus desertas, tinkantis ir vegetarams

Vegetariškas receptas

Ingredientai Kiekis
Miltai 150 g
Kokosų aliejus 50 g
Vanduo 30 ml
Agavų sirupas 2 šaukšteliai
Rikota (augalinė) 200 g
Cukraus pudra 60 g
Citrinų žievelė 1 šaukštelis
Smulkinti riešutai 20 g

Naudingi patarimai

  • Norėdami tobulo skonio, naudokite šviežią rikotą.
  • Jei neturite metalinių formelių, naudokite medinius pagaliukus.
  • Kepkite nedidelėmis porcijomis, kad išlaikytumėte tešlos traškumą.
  • Kanolius pripildykite įdaru tik prieš pat patiekiant, kad tešla išliktų traški.

Dažniausiai užduodami klausimai

1. Ar kanolių įdarui galima naudoti kitą sūrį?
Taip, mascarpone taip pat puikiai tinka, tačiau jis suteikia kiek kitokį skonį.

2. Ar galima naudoti orkaitę vietoj kepimo aliejuje?
Taip, tačiau kanoliai nebus tokie traškūs, kaip kepti aliejuje.

3. Kaip ilgai kanoliai išlieka švieži?
Nepildyti kanoliai gali būti laikomi sandariame inde iki 2 dienų.


Apibendrinimas

Kanoliai – tai gardus desertas, kuris lengvai pritaikomas vegetarams. Jie žavi savo traškumu ir kreminiu įdaru. Gamindami šiuos skanėstus namuose, ne tik sutaupysite, bet ir galėsite eksperimentuoti su skoniais!

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 6885 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą