Reklama

Apelsinų pyrago receptas – Orange Cake: Gaivus ir kvapnus desertas

Apelsinų pyragas – Orange Cake: Gaivus ir kvapnus desertas

Apelsinų pyragas – Orange Cake: Gaivus ir kvapnus desertas


Įvertinimas: 0
(0)

Apelsinų pyragas – tai gaivus, aromatingas ir lengvas desertas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek šventinėms progoms. Jo natūralus apelsinų skonis ir švelni tešla suteikia ypatingą nuotaiką ir eleganciją. Su apelsinų žievele, sulčių ir šiek tiek vanilės, šis pyragas taps mėgstamiausiu tiek suaugusiems, tiek vaikams. Paprastas ir greitas paruošimas užtikrina, kad pyragas visada bus šviežias ir skanus.


Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 200 g
Cukrus 150 g
Sviestas 100 g
Kiaušinis 2 vnt.
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Apelsinų sultys 100 ml
Apelsinų žievelė 1 vnt.
Druska 1 žiupsnelis

 

Apelsinų pyrago receptas – Orange Cake: Gaivus ir kvapnus desertas
Apelsinų pyrago receptas – Orange Cake: Gaivus ir kvapnus desertas

Gaminimo trukmė

Paruošimas: 15 minučių
Kepimas: 30–40 minučių
Bendra trukmė: apie 1 valandą


Apelsinų pyragas – Orange Cake: Gaivus ir kvapnus desertas
Apelsinų pyragas – Orange Cake: Gaivus ir kvapnus desertas

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite tešlą
    • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
    • Sviestą ir cukrų išsukite iki purios masės.
    • Įmuškite kiaušinius ir toliau plakti, kol masė taps lengva ir puri.
    • Įmaišykite apelsinų sultis ir tarkuotą apelsinų žievelę.
    • Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską, tada įmaišykite į skystą masę.
    • Sumaišykite iki vientisos tešlos.
  2. Kepkite pyragą
    • Iškepkite pyragą prieš tai ištepdami kepimo formą sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
    • Supilkite tešlą į formą ir kepkite 30–40 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos ir įdėtas medinis pagaliukas išliks sausas.
    • Leiskite pyragui atvėsti formoje apie 10 minučių, tada perkelkite jį ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
  3. Papuoškite ir patiekite
    • Patiekite pyragą su šiek tiek cukraus pudros ant viršaus arba su šviežiais vaisiais ir šiek tiek plakta grietinėle.
    • Norėdami, galite pagaminti apelsinų glazūrą – sumaišykite apelsinų sultis su cukrumi ir šiek tiek virkite, kol masė sutirštės, tada užpilkite ant pyrago.

Patarimai, kaip patobulinti pyragą

  • Galite į tešlą įdėti šiek tiek cinamono arba kitų prieskonių, kad suteiktumėte pyragui šiltesnio, žiemiško skonio.
  • Patiekdami pyragą, galite uždėti šviežių uogų, tokių kaip braškės ar mėlynės, kurios puikiai papildo apelsinų skonį.
  • Jei norite, galite į tešlą įmaišyti šokolado gabalėlių arba riešutų, kad pyragas taptų dar įvairesnis.
  • Tinkamai laikant šaldytuve, pyragas išlaiko savo šviežumą ir gali būti laikomas kelias dienas.

Pyrago apibendrinimas

Apelsinų pyragas – tai lengvas ir gaivus desertas, idealiai tinkantis tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek šventėms. Jo kvapnus apelsinų skonis ir švelni tekstūra padaro jį tikru mėgstamiausiu bet kuriuo metų laiku. Šis pyragas ne tik lengvai pagaminamas, bet ir suteikia šviežumo, kurio reikia kiekvienai dienai.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 6885 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą