Pyragas su mangų ir ličių vaisiais: receptas – Mango and Lychee Cake: Egzotiškas desertas
Pyragas su mangų ir ličių vaisiais – tai puikus derinys, kuris atneša tropikų gaivą į jūsų stalui. Mėgstantys egzotiškus skonius tikrai įvertins šį pyragą, kuriame derinami švelnūs mangų ir ličių saldumo akcentai. Tai ne tik skanus, bet ir labai gražus desertas, puikiai tinkantis šventėms ar bet kuriai progai, kai norite nustebinti svečius su kažkuo neįprastu ir ypatingu.
Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Kvietiniai miltai | 200 g |
Cukrus | 150 g |
Kepimo milteliai | 1 šaukštelis |
Druska | 1 žiupsnelis |
Kiaušiniai | 3 vnt. |
Sviestas (minkštas) | 100 g |
Mangų tyrė | 150 g |
Ličių vaisiai (konservuoti arba švieži) | 100 g |
Pienas | 100 ml |
Vanilinis cukrus | 1 šaukštelis |
Gaminimo trukmė
Paruošimas: 20 minutės
Kepimas: 25–30 minutės
Bendra trukmė: apie 1 valandą
Gaminimo eiga
- Paruoškite tešlą
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Kiaušinius suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi.
- Į šią masę įdėkite minkštą sviestą ir pieną, gerai išmaišykite.
- Persijokite kvietinius miltus, kepimo miltelius ir druską, tada įmaišykite į kiaušinių masę.
- Gerai išmaišykite, kad tešla būtų lygi ir be gumulėlių.
- Paruoškite vaisius
- Jeigu naudojate šviežius ličius, juos nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Jei naudojate konservuotus, nusausinkite ir supjaustykite.
- Mangus nulupkite ir sutrinkite į tyrę, naudodami šakutę arba trintuvą.
- Sumaišykite mangų tyrę su supjaustytais ličiais ir atsargiai išmaišykite.
- Kepkite pyragą
- Paruoštą tešlą supilkite į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą pyrago formą.
- Išdėliokite vaisių mišinį ant pyrago tešlos paviršiaus ir švelniai paskirstykite.
- Kepkite orkaitėje apie 25–30 minutės, kol pyragas taps auksinės spalvos ir viduje iškepęs (įkišus medinį pagaliuką, jis turi išlikti sausas).
- Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti.
- Papuoškite pyragą
- Atvėsusį pyragą galite papuošti šviežiais ličiais ar mangų griežinėliais, kad suteiktumėte dar daugiau tropinio žavesio.
- Jeigu norite, galite apibarstyti cukraus pudra arba užpilti lengvu citrinų sirupu, kad suteiktumėte papildomo saldumo ir gaivumo.
- Papildomas variantas
- Norėdami suteikti pyragui papildomo švelnumo, galite jį apdengti lengvu grietinėlės ar kremo sluoksniu.
- Jei mėgstate rūgštumą, galite į pyragą įmaišyti šiek tiek citrinos ar laimo sulčių, kad pagerintumėte skonio balansą.
Patarimai, kaip patobulinti pyragą
- Jeigu norite, kad pyragas būtų dar sultingesnis, galite į tešlą įmaišyti šiek tiek jogurto arba grietinės.
- Naudokite šviežius vaisius, kad gautumėte intensyvesnį ir gaivesnį skonį. Jei pasirinkote konservuotus ličius, pasirinkite tokius be pridėtinio cukraus, kad pyragas nebūtų pernelyg saldus.
- Jei norite padaryti pyragą dar spalvingesnį, galite apipilti jį lengvu mangų sirupu ar vaisių džemu.
Pyrago apibendrinimas
Pyragas su mangų ir ličių vaisiais – tai nepaprastai gaivus ir egzotiškas desertas, kuris sužavės ne tik savo skoniu, bet ir išvaizda. Mango saldumas ir ličių švelnumas puikiai dera su minkšta pyrago tešla, sukuriant tobulą tropinį skonį. Šis pyragas tiks tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek ypatingoms progoms, kai norite nustebinti svečius neįprastu ir skaniu desertu.