Reklama

Pyragas su kriaušėmis ir šokoladu: receptas – Pear and Chocolate Cake

Pyragas su kriaušėmis ir šokoladu – Pear and Chocolate Cake

Pyragas su kriaušėmis ir šokoladu – Pear and Chocolate Cake


Įvertinimas: 0
(0)

Pyragas su kriaušėmis ir šokoladu – tai nuostabus derinys, kur švelnios kriaušės ir intensyvus šokoladas susijungia į nepakartojamą skonį. Kriaušės suteikia pyragui drėgnumo ir švelnumo, o šokoladas prideda gilesnio skonio ir malonios saldumo gaidos. Tai puikus pasirinkimas, kai norite pasimėgauti desertu su subtiliu skoniu, kuris tinka tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek šventinėms progoms.


Reikalingi ingredientai (2–4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 200 g
Cukrus 150 g
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Druska 1 žiupsnelis
Kiaušiniai 2 vnt.
Sviestas (minkštas) 100 g
Grietinė 100 ml
Kriaušės (nuluptos ir supjaustytos) 2 vnt.
Tamsus šokoladas (smulkintas) 100 g

Papildomai (papuošimui):

Ingredientas Kiekis
Cukraus pudra 1-2 šaukštai

 

Pyragas su kriaušėmis ir šokoladu: receptas – Pear and Chocolate Cake
Pyragas su kriaušėmis ir šokoladu: receptas – Pear and Chocolate Cake

Gaminimo trukmė

Paruošimas: 20 minutės
Kepimas: 30–35 minutės
Bendra trukmė: apie 1 valandą


Pyragas su kriaušėmis ir šokoladu – Pear and Chocolate Cake
Pyragas su kriaušėmis ir šokoladu – Pear and Chocolate Cake

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite tešlą
    • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
    • Kiaušinius suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.
    • Į šią masę įdėkite minkštą sviestą ir grietinę, gerai išmaišykite.
    • Persijokite kvietinius miltus, kepimo miltelius ir druską, tada šiuos ingredientus po truputį įmaišykite į kiaušinių masę.
    • Gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa.
  2. Paruoškite kriaušes ir šokoladą
    • Nuluptas ir supjaustytas kriaušes suberkite į dubenį.
    • Tamsų šokoladą smulkiai supjaustykite ir ištirpinkite ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje.
    • Ištirpintą šokoladą įmaišykite į tešlą, bet palikite šiek tiek šokolado, kad galėtumėte juo papuošti pyragą vėliau.
  3. Sudėkite tešlą į formą
    • Supilkite pusę tešlos į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą.
    • Ant viršaus paskleiskite supjaustytas kriaušes ir apibarstykite šiek tiek smulkintu šokoladu.
    • Užpilkite likusią tešlą ir švelniai išlyginkite paviršių.
    • Kepkite 180 °C temperatūroje apie 30–35 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos ir įkišus medinį pagaliuką jis išliks sausas.
    • Atvėsinkite pyragą formoje.
  4. Papuoškite ir pateikite
    • Atvėsusį pyragą galite apibarstyti cukraus pudra, kad suteiktumėte jam subtilaus saldumo ir elegancijos.
    • Pateikite su kava arba arbata, kad visi skoniai atsiskleistų dar labiau.

Patarimai, kaip patobulinti pyragą

  • Jei norite pyragą padaryti šiek tiek saldesnį, galite įdėti daugiau cukraus arba naudoti šokoladą su didesniu kakavos kiekiu.
  • Jei norite, kad pyragas būtų dar aromatingesnis, į tešlą galite įdėti šiek tiek cinamono arba muskatų riešuto.
  • Puikiai tinka šiam pyragui ir riešutai – į tešlą galite įdėti smulkintų graikinių riešutų ar migdolų.
  • Jei nenorite, kad kriaušės per daug suskystėtų kepimo metu, jas galite pabarstyti trupučiu miltų prieš dedant į tešlą.

Pyrago apibendrinimas

Pyragas su kriaušėmis ir šokoladu – tai nuostabus desertas, kuris apjungia švelnią vaisių natą su intensyviu šokolado skoniu. Kriaušės suteikia pyragui švelnumo, o šokoladas – gilų skonį, kuris tikrai nepaliks abejingų. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek ypatingoms progoms, kai norite nustebinti savo artimuosius skoniu ir elegancija.

Buvo naudinga? Įvertink!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų 0

Kol kas balsų nėra


Kodėl verta prisijungti?

Pasiskaitom.lt Logo

Prisijungę galėsite pasinaudoti visomis mūsų platformos galimybėmis!

  • Palikti komentarus ir dalyvauti diskusijose.
  • Skaityti net 6885 straipsnius be apribojimų!
  • Matyti visą portalo turinį!
  • Būsite pirmi, sužinoję apie naujausius straipsnius!

Prisijunk ir pradėk dalintis savo nuomone!

Greitas prisijungimas!

Parašykite komentarą